Skocz do zawartości
IGNORED

Guitar Rig + interfejs USB + zaklocenia

ivel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakupiłem niedawno interfejs USB Esi U46XL i chciałbym prosić o odpowiedz na pytanie, czy w ogole jest taka możliwosć i jak to zrobic, po podlączeniu do interfejsu gitary, żeby grać na symulatorze typu np. guitar rig w czasie rzeczywistym, bez zadnych lagów? W ogole jestem troche rozczarowany tym urzadzeniem, ale pewnie dlatego, ze nie wiem jak go wykorzystywac (zerowe doświadczenie w tym temacie), ale czy rzeczywiscie powinno byc tak, że gdy wybieram ESI jako urzadzenie do odtwarzania, to na wyjsciu sluchawkowym slychac co jakis czas np. podczas odtwarzania jakiegos kawalka, zakłócenia? To samo mam gdy testuje we wlasciwosciach w panelu sterowania (2 kanaly, 16-bit, 44100hz, jakosc CD).

Dzieki

https://www.audiostereo.pl/topic/87282-guitar-rig-interfejs-usb-zaklocenia/
  • 2 tygodnie później...

Witam, zakupiłem niedawno interfejs USB Esi U46XL i chciałbym prosić o odpowiedz na pytanie, czy w ogole jest taka możliwosć i jak to zrobic, po podlączeniu do interfejsu gitary, żeby grać na symulatorze typu np. guitar rig w czasie rzeczywistym, bez zadnych lagów? W ogole jestem troche rozczarowany tym urzadzeniem, ale pewnie dlatego, ze nie wiem jak go wykorzystywac (zerowe doświadczenie w tym temacie), ale czy rzeczywiscie powinno byc tak, że gdy wybieram ESI jako urzadzenie do odtwarzania, to na wyjsciu sluchawkowym slychac co jakis czas np. podczas odtwarzania jakiegos kawalka, zakłócenia? To samo mam gdy testuje we wlasciwosciach w panelu sterowania (2 kanaly, 16-bit, 44100hz, jakosc CD).

Dzieki

Zakłóceń nigdy być nie powinno. Zależy też o jakich zakłóceniach piszesz. Lagi zawsze bedą, z tym, że można je minimalizować. Interfejsy USB jednak w tym względzie nieco mniejszą elastyczność niż karty na PCI. Z tym konkretnym nie miałem styku dlatego nie napiszę Ci jaką minimalną latencję masz szansę wyciągnąć, tymbardziej, że zależy to też od wydajności komputera. Samo USB wprowadza też parę milisekund ale powiedzmy, że z ~10ms może być tutaj akceptowalne. To tak z grubsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.