Skocz do zawartości
IGNORED

Znacie taki wzmacniacz?

mgrkleszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Ponad 30. lat temu, byłem w posiadaniu KINOWEGO wzmacniacza lampowego. Był wielkości małej lodówki. Składał się z trzech wysuwanych segmentów - na dole zasilacz i wyżej dwa wzmacniacze po 50W. Tak wynikało z tabliczki znamionowej.

Był w kolorze lakieru młotkowego. Być może był marki Philips, napis taki był na lampach lub na samym wzmacniaczu.

Kupiłem go w sklepie Bomis z różnorodną graciarnią elektroniczną, jako uszkodzony. Miał przebicie na podstawce lampy. Dwa wzmacniacze pracowały przy niewielkim rozkręceniu gałki głośności dosyć długo, bez szkody dla zasilacza. Teraz żałuję, że się go pozbyłem. Napiszcie, czy warto żałować?

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

https://www.audiostereo.pl/topic/87580-znacie-taki-wzmacniacz/

Ponad 30. lat temu, byłem w posiadaniu KINOWEGO wzmacniacza lampowego. Był wielkości małej lodówki. Składał się z trzech wysuwanych segmentów - na dole zasilacz i wyżej dwa wzmacniacze po 50W. Tak wynikało z tabliczki znamionowej.

Był w kolorze lakieru młotkowego. Być może był marki Philips, napis taki był na lampach lub na samym wzmacniaczu.

Kupiłem go w sklepie Bomis z różnorodną graciarnią elektroniczną, jako uszkodzony. Miał przebicie na podstawce lampy. Dwa wzmacniacze pracowały przy niewielkim rozkręceniu gałki głośności dosyć długo, bez szkody dla zasilacza. Teraz żałuję, że się go pozbyłem. Napiszcie, czy warto żałować?

Nie warto!Patrz w przyszłość,łatwiej zniesiesz teraźniejszość!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.