Skocz do zawartości
IGNORED

Testowałem BD-Sp809 od Onkyo

studio7

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba jednak kupię to Onkyo do płyt blu ray i dvd, odwarzacz wygląda na solidną maszynę. Do mkv kupię jakiś odwarzacz sieciowy, Xtremer Prodigy czy Dune smart D1. Będzie ładnie i funkcjonalnie.

Onkyo wygląda solidnie i poważnie, nie powiem, natomiast środek już tak nie imponuje - zerknij tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Do tego jest sporo wolniejszy od playerów spod znaku panasa czy oppo, a mało rzeczy tak irytuje jak oczekiwanie z płytą w ręku na łaskawe wysunięcie szuflady.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki za link. Na szybkości mi tak bardzo nie zależy, się mi nie spieszy. Z opisu wyniika, że to bardzo dobry player, b.dobry dźwięk obraz, no i napęd powinien posłużyć, dodatkowo odwarzacz jest cichy, bez wentylatora, napęd wysokiej klasy. Aluminiowy panel przedni a nie badziweny plastik jak w Denonach. Dodatkowym plusem jest to, że ma zaawansowane funkcje regulacji obrazu, szczególnie ważna jest tu możliwość regulacji gammy, super sprawa w przypadku plazm Panasa, a taką mam. W sumie po tym teście narobiłem sobie jeszcze większego smaka na to Onkyo. Dzięki.

ale z drugiej strony wg. tego testu Panasonic bdt500 ma lepszy obraz, lepszy nawet od Denon BDT-1713, skalowanie DVD jest chyba najlepsze wśród dostępnych odtwarzaczy blu-ray, dzwięk Panasonica jest gorszy od Denona, ale i tak dobry wg. recenzenta. Z drugiej strony to co robi Denon ze swoimi playerami to jest przegięcie, nie dość, że platik fantastik to jeszcze w środku wydmuszka. Taki Denon bdp-1611 ma 1/3 obudowy zupełnie pustą, w Denonnie BDT-1713 też hula audiofilskie powietrze, i to wszystko za ciężką kasę, Denony mają też problemy z napędami, sporo o tym AVS forum. Panasonic BDT500 przy tych Denonach w środku wygląda jak high end.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.