Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do Jadis Orchestry

Gość Pleszka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pleszka

(Konto usunięte)

Witam Wszystkich

Zdecydowałem się na zakup wzm lampowego Jadis Orchestra Reference i chciałbym dobrać do niego odpowiedni CD. Obecnie posiadam Arcama Alpha 8SE i brzmieniowo powinno być coś zbliżonego do niego tyle że dźwięk powinien byc bardziej wyrafinowany (oczywiście chodzi mi o CD z wyższego pułapu cenowego). Może maćie jakieś doświadczenia w zestawach z Jadis. Słucham głównie jazzu i troszeczke klasyki. Dziekuję.

PP

https://www.audiostereo.pl/topic/879-jaki-cd-do-jadis-orchestry/

Świetny wybór. Jadis to super sprzęt. Radziłbym dobrać do niego coś z basiorem. Może warto spróbować z FMJ-em Arcama? Spróbuj połączyć kompakt z basiorem i szybkie kabelki - siltech, czy coś. Powodzenia

• 33 lat później...
Gość Pleszka

(Konto usunięte)

Sam nie za bardzo wiem co mam powiedzieć. Gram w tej chwili na Trianglach ANtalach XSach. WYdaje mi się że nie są one w stanie pokazać wszystkich zalet mojej elektroniki i szukam głosnikiów które mogły by to zrobić. O podstawkowcach Jadisa wiele słuszałem (może nawet ich posłucham u pana Sebastiana w Babicach) ale raczej kieruję swoja uwagę w stronę kolumn podłogowych. Mam zamiar posłuchać ESA Presto, może jakiś Jm Labów (Cobalt-S, Elektra??), Living Voiców miałem także ochotę na Audio Note An-E/Spe. Może mace jakieś propozycje kolumn ktorych nie wymieniłem a warto się nimi zainteresować. Co do Siltecha to z Trianglami odpada (słuchałem 28) może przy innych głośnikach tak ale chyba coś wyżej 56,80,88??? Albo Nordost red dawn, Goertz Sappire, Audio Note An-V. Na to przyjdzie czas teraz czas na zmianę głośników (choroba znowu wraca:))))

Gość qwer

(Konto usunięte)

do Hiena-podrobka

Z mojego wpisu nie wynika,ze mialem wzmacniacz Jadis Orchestra,bo nie mialem.A logicznie Orchestra+Orchestra=2 Orchestry.Natomiast kolumny mam,brzmieniowo maja wiele wspolnego z PS 5.1 i w nieduzych pokojach napewno zagraja o.k.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.