Skocz do zawartości
IGNORED

Amplifon ? ? ?

marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Moze zainteresuja kogos single-ended monobloki Amplifona WT15SE. Ktos je obecnie sprzedaje tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie umieszczam tego w watku o eBay by nie "zniknal w tlumie". Jest to chyba niezbyt czesto spotykany model i moze ktos od dawna go szuka

Ze strony Aplifona:

"W tym samym roku (1999) powstał prototyp monobloków WT15SE opartych o triodę 6C33C pracującą w układzie single-ended. Moc wyjściowa to 15 W. W urządzeniach tych zastosowano toroidalny transformator wyjściowy współpracujący z półprzewodnikowym układem polaryzacji."

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/880-amplifon/page/2/#findComment-279971

Jescze zdjecie, zanim z niknie z eBay:

[obrazekLUKASZ-279972_1.jpeg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/880-amplifon/page/2/#findComment-279972

Ja słuchałem Amplifona WT30 z Kefami Q1 i Cd-ekiem NAD 521 BEE. To co mnie oczarowało to niesamowita przestrzeń, nieprawdopodobna ilość detali i powietrza. Było to ponad rok temu, a do tej pory pamiętam jakie wrażenie to na mnie zrobiło. Do tego niezła neutralność. Niestety wtedy nie zdecydowałem się na Amplifona z kilku powodów. Te mniejsze to brak pilota i wejścia słuchawkowego, ale kluczowym powodem był (jak już koledzy pisali) problem z basem. Wprawdzie pomieszczenie miało dobre 25m2, ale porównywalny NAD 320 miał bas jak trzeba. Natomiast na jednym z nagrań na Amplifonie, w miejscu, gdzie powinien być bęben (coś w rodzaju małego kotła), po prostu go nie było. Wytężałem słuch, starałem się, ale nijak usłyszeć go nie mogłem. A podkręcić basu nie było czym... I to zdecydowało, ze mimo słabszej sceny wybrałem NADa. Może na innych kolumnach i w innym pomieszczeniu było by lepiej... Nie wiem A może jakiś subwooferek do Amplifona?

https://www.audiostereo.pl/topic/880-amplifon/page/2/#findComment-280146
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.