Skocz do zawartości
IGNORED

Bose Companion 3 + keyboard Yamaha PSR-E333 + Zintegrowana karta dzw.

PaniC.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Z góry przepraszam ze rejestruje sie na forum od razu z zapytaniem ale czytam juz wątki od 5 godzin i nie mam jednoznacznej odpowiedzi na pytanie:

Potrzebny mi DAC czy sam ASUS XonarU3 wystarczy?

Połączenie jakie mam: wejscie sluchawkowe z laptopa idzie bezposrednio do Bose Companion 3. Wyjscie z keyboarda rowniez idzie do Bose bo mają one dodatkowy 3,5mm connector na zewnętrzne urządzenie. Jezeli kupie DAC'a to nie licze nawet na poprawe dzwieku granego na kompie bo z tego co wyczytalem to ciezko mp3 podreperowac, co innego flac ale niestety nie mam ich za wiele. Bardziej interesuje mnie sam keyboard który ma digital output ale nie wiem w jakies rozdzielczosci i czy DAC bedzie mial wystarczająco danych na wejsciu zeby wytworzyc ladny analogowy dzwiek.

Takze wracam do moich wątpliwosci, czy DAC to aby nie za duzo? Moze wlasnie ten ASUS Xonar U3 podciągnie brzmienia lepiej niz zintegrowany Realtek HD Audio.

Gorąco pozdrawiam i jestem wdzieczny za nadchodzące odpowiedzi.

Dopisze jeszcze ze biore pod uwage Turtle Beach Amigo II. Sa popularniejsze w stanach niz Asus Xonar ale nie moglem nigdzie znalezc ich bezposredniego porownania. Czy jezeli Dac bedzie miedzy kompem a Bose to czy keyboard dodatkowo podpiety do bose'a tez dostanie wzmocnienia?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.