Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz Cd do lampizacji

szymonetti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Postanowiłem zakupić tani odtwarzacz cd który będzie grał dość przyjemnie i posłuży mi do przyszłej lampizacji.

Modele nad którymi się zastanawiam to Denon DCD-960 bądź Yamaha CDX-630e...te modele wchodzą w grę gdyż mogę oba zakupić w takiej samej cenie

tzn. 100zł oraz oba mogę odebrać osobiście,co dla mnie jest ważnym (sprawdzenie sprzętu na miejscu i uniknięcie jego kurierskiej podróży po połowie Polski).

Z góry dziękuję za odpowiedź w moim temacie oraz wszystkie sugestie i rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/88112-odtwarzacz-cd-do-lampizacji/
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

a jak ci sie popsuje taki odtwarzacz po modyfikacj co wtedy zrobisz... uwazasz ze lepiej zagra od stanu orginalnego tak .. dasz za tuning np; 1500zl nie uwazasz ze za ta kase niemozna kupic uzywanego cd z dobrym dzwiekiem jak podlaczysz do lampy i wyjada cieple kluchy co wtedy... mozna sie przejechac, tez chcialem lampizowac ale analizowalem rozne warianty i nabieram dystansu do tego. Trzeba znalesc zdrowy tok myslenia moze brzmienie niedograc sie z reszta systemu i wtedy odwrotu niema. pozdrawiam

Zapewne masz rację z niezgraniem takiego zestawu z tym co obecnie posiadam...jednak mój pomysł chyba wziął się z czystej ciekawości jak to zagra i z chęci pomajstrowania przy odtwarzaczu...chęci zrobienia czegoś takiego samemu.

A już jakiś czas czytam wątki o takim zabiegu,jak również przeglądam stronę naszego forumowicza McGyver.

Bardzo mi się to podoba i zawsze istnieje też możliwość,że ciekawie zagra.

Obecnie posiadam dwa zestawy grające w stereo więc prawdopodobieństwo zgrania się z jednym z nich jest zawsze większe :)

Jednym jest pioneer A-757 i drugim Harman/Kardon HK-970

Cd jakie obecnie posiadam to starusieńki pioneer'ek PD-201 oraz niedawno zakupiony HD970.

Nie jest to sprzęt Hi-End jednak ja z niego jestem zadowolony.

A już jakiś czas czytam wątki o takim zabiegu,jak również przeglądam stronę naszego forumowicza McGyver.

Mam Denona DCD-685 zrobionego przez McGyver'a.DCD 655 też się nadaje na taką przeróbkę.

1500zl nie uwazasz ze za ta kase niemozna kupic uzywanego cd z dobrym dzwiekiem

Raczej cd za 1500 zł tak nie zagra.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Ręce opadają co niektórzy piszą, :a co jak się zepsuje:? Proste, wylutowujesz elementy i szukasz innego DCD960 albo podobnego Denona.

960 ma KSS240A, tani jak barszcz i łatwo dostępny, jego polecam m.in ze względu na dobry DAC.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

DCD-960 ma przetworniki PCM61 natomiast Yamaha CDX-630E TDA1541 dlatego zastanawiam się który odtwarzacz będzie bardziej wdzięczną platformą do przeróbki...lasery oba mają tanie i ogólnie dostępne.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

co ty wogule opowiadasz wylutujesz elementy! co nastepne koszty.. tak bzdura co bedziesz sam to robil to nie lepiej odrazu dwa na podmiane kon by sie usmial.dla was to wszystko jest do lampizacji!!!

lepiej kupic dobry dac i to wystarczy lampizujcie powodzenia!!!

nie jestem expertem ale ma wzmak yaqin mc-10l i wysokie tony byly. zaznaczam byly ostre, metaliczne teraz jest spoko co by to bylo jak zastosowalbym cd lampizowane? sami sobie odpowiedzcie... na to pytanie

co ty wogule opowiadasz wylutujesz elementy! co nastepne koszty.. tak bzdura co bedziesz sam to robil to nie lepiej odrazu dwa na podmiane kon by sie usmial.dla was to wszystko jest do lampizacji!!!

nie jestem expertem ale ma wzmak yaqin mc-10l i wysokie tony byly. zaznaczam byly ostre, metaliczne teraz jest spoko co by to bylo jak zastosowalbym cd lampizowane?o sami sobie odpowiedzcie... na to pytanie

Rozumiem,że taki za 1500 zł nie ma prawa się zepsuć i nic się w nim nie zużywa?Raz kupuje i dzieci po dzieciach gra.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Zbyniu ja do tego na prawdę podchodzę w inny sposób. Mianowicie nie zależy mi na tym aby z odtwarzacza za 100zł zrobić sprzęt Hi-Endowy.

Podchodzę do tego w sposób taki,że chcę aby "zabawa" w modyfikację przyniosła mi przede wszystkim radość...związaną z majsterkowaniem przy nim,odsłuchami,porównywaniem jak gra z moim już posiadanym sprzętem itd.

Jeżeli mi nie wyjdzie bądź się nie zgra z resztą sprzętu to nie będę płakał...jednak przy najmniej się czegoś nowego nauczę i wyniosę z tego nowe doświadczenia.

nie jestem expertem ale ma wzmak yaqin mc-10l i wysokie tony byly. zaznaczam byly ostre, metaliczne teraz jest spoko co by to bylo jak zastosowalbym cd lampizowane? sami sobie odpowiedzcie... na to pytanie

Nie chce mi sie dalej z tobą sprzeczać, szkoda slów...

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Nie chce mi sie dalej z tobą sprzeczać, szkoda slów...

Witam z kim Ty rozmawiasz przeciez on belkocze w kazdym watku a jaka polszczyzna wali ..... moj cd DCD Denon 1450AR po lampizacji na lampach Simensa E88CC gra bardzo dobrze do 10tys cd to jak szukac igly w stogu siana pozdrawiam

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

uwazasz ty ze ja belkoce tak to sluchaj tych swoich cieplych klusek takis madry to powiedz mi jak brzmia talerze, prkusja innaczj powiem muzyka rockowa jak brzmi w twoim zestawie!!! i nie czaruj tu ludzi i niewprowadzaj w blad kolego!!.

uwazasz ty ze ja belkoce tak to sluchaj tych swoich cieplych klusek takis madry to powiedz mi jak brzmia talerze, prkusja innaczj powiem muzyka rockowa jak brzmi w twoim zestawie!!! i nie czaruj tu ludzi i niewprowadzaj w blad kolego!!.

przeczytaj cos napisal mialem na mysli jak piszesz ze to belkot bo po polsku raczej to nie jest napisane. Nie wiem jaka masz wiedze ale podejrzewam ze zerowa jesli chodzi o audio.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

ty sie zgubiles w tym audio i tego nie widzisz! ze przez tak lampowe brzmienie mozna stracic smak rownowagi w brzmieniu to twoja rzecz gustu , moja jes taka ze niechce wpasc pulapke brzmieniowa to tyle na temat skonczylem!!!

Akurat perkusje to mam u siebie w domu jak na zywo ???

ty sie zgubiles w tym audio i tego nie widzisz! ze przez tak lampowe brzmienie mozna stracic smak rownowagi w brzmieniu to twoja rzecz gustu , moja jes taka ze niechce wpasc pulapke brzmieniowa to tyle na temat skonczylem!!!

Miedzy nami jest jedna roznica ja mam kase Ty jej nie masz i musisz sie z tym pogodzic ...przykre ale prawdziwe .... :(

Co za buraczane wpisy. Lepiej wroc kleic te sieciowki.

Pewien uzytkownik po ostatnich wojazach z Toba napisal mi tak ....nie sprzeczaj się z głupkiem bo cię sprowadzi do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem :)

Witam z kim Ty rozmawiasz przeciez on belkocze w kazdym watku a jaka polszczyzna wali ..... moj cd DCD Denon 1450AR po lampizacji na lampach Simensa E88CC gra bardzo dobrze do 10tys cd to jak szukac igly w stogu siana pozdrawiam

z jakimi cd w cenie do 10 tys stanol do walki kolegi denon z lampka w srodku?

,pozdrawiam.

Nie wiem skąd ci się wzięło takie stwierdzenie odnośnie zlampizowanego cd,bo ja jakoś nie odnoszę takiego wrażenia jak słucham.

moj cd DCD Denon 1450AR po lampizacji na lampach Simensa E88CC gra bardzo dobrze do 10tys cd to jak szukac igly w stogu siana pozdrawiam

zgadzam się z tym.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

jak bys byl taki kasiasty to czemu masz system budzetowy po modyfikacji krecisz cos tam w tym systemie widocznie niespelnia twoich oczekiwan! kup sobie hi-end.

mysle ze niechce laczyc lampy z lampa jako same cd lampizowane jest spoko ale razem niechce ryzykowac .

Miedzy nami jest jedna roznica ja mam kase Ty jej nie masz i musisz sie z tym pogodzic ...przykre ale prawdziwe .... :(

Pewien uzytkownik po ostatnich wojazach z Toba napisal mi tak ....nie sprzeczaj się z głupkiem bo cię sprowadzi do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem :)

do takiego poziomu jaki kolega slaw123 reprezentuje nie da sie sporowadzic bo to poziom ponizej dna.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

z jakimi cd w cenie do 10 tys stanol do walki kolegi denon z lampka w srodku?

,pozdrawiam.

no wlasnie! porownaj odtwarzacze za 10tys. np; meridian wysoki model !

to sie tyczy slaw 1234567- dalej niepamietam.

jak bys byl taki kasiasty to czemu masz system budzetowy po modyfikacji krecisz cos tam w tym systemie widocznie niespelnia twoich oczekiwan! kup sobie hi-end.

mysle ze niechce laczyc lampy z lampa jako same cd lampizowane jest spoko ale razem niechce ryzykowac .

Kolumny mam za ?? AKKUS V4 sprawdz ile kosztuja sa po wymianie kondensatorow koszt 800zl na 1 szt. , Bewitch dostal juz zapomoge okolo 4000zl lampy , kondy , a cd kondy i lampy okolo 2500- 3000zl , pisalem Ci abys najpierw przed kupnem lampy jej posluchal bo pieniedzy jak sam pisales nie masz aby go naprawic ( tuning )a tak masz cieple kluchy . U mnie dzwiek jest zwarty , szybki , b. dynamiczny niczym tranzystor ?? bo podobno lampa slaba jest :):) a cd Denon zagral prawie jak Lampizator za 18 000zl ktorego mialem dla porownania :) a tam na zdjeciu obok Lampizatora sa fajne kabelki cos dla Rafala ...graja :)

tomecki_es Ty w pewnym stopniu tez dno prezentujesz :)

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

sluchaj ja niemam kluskow i niemialem z ze starym cd nada ktorego juz niemam lampy w janku tez ma inne ! a janek w stanie fabrycznym gra to napewno lepiej niz stan fabryczny bewitcha a o akussach to niebylo tak dobrych opini mam na mysli cena-jakosc a cena 7000zl nowe zadna rewelacja musialy dostac tuning oby bylo lepiej sam ci to kiedys mowilem tylko tam sobie grzebiesz w tym sprzecie to teraz masz cieple kluski pozdrawiam cie slawku..kluski z makiem... super

sluchaj ja nie mam kluskow i nie mialem z ze starym cd nada ktorego juz nie mam lampy w janku tez ma inne ! a janek w stanie fabrycznym gra to napewno lepiej niz stan fabryczny bewitcha a o akussach to niebylo tak dobrych opini mam na mysli cena-jakosc a cena 7000zl nowe zadna rewelacja musialy dostac tuning oby bylo lepiej sam ci to kiedys mowilem tylko tam sobie grzebiesz w tym sprzecie to teraz masz cieple kluski pozdrawiam cie slawku..kluski z makiem... super

Popraw interpunkcje bo Cie nie rozumiem albo syna popros niech pisze za Ciebie ???? Nie wstyd Ci tak pisac tu na forum masz ponad 30 lat a analfabeta z Ciebie ??? bledy poprawilem :( A co Ty z tym Bewitchem wyjezdzasz ZAZDROSCISZ ???

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.