Skocz do zawartości
IGNORED

kino domowe i kolumny

grzegorzsto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum nowych jak i starych bywalców forum

Kilka słów o sprzęcie który posiadam to ampli Yamaha RX-V650 plus kolumny firmy Celestion i sub Rel, będę potrzebował porady na temat:

czy ten zestaw pasuję do siebie czy wybralibyście coś innego, chciałbym coś zmienić w zasadzie to wcześniej więcej służył do kina domowego, ale teraz proporcje to 50/50 może macie jakieś propozycję co do innego sprzętu lub kolumn, cena to do 2000 za kolumny i 2000 za sprzęt.

Pokój to 33m2 otwarty na kuchnię i hol, dzięki za sugestię i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/88504-kino-domowe-i-kolumny/

Co chcesz osiągnąć ,nowe nie znaczy lepsze to po pierwsze,po drugie dokup wzmacniacz stereo .Dobra używana integra za 1000 pln z main-in,podłącz go pod amplituner do pre-out w amplitunerze i osiągniesz zdecydowaną poprawe w słuchaniu i stereo i w kinie.jak chcesz iść w stronę nowych formatów to kup,jeszcze Blu-ray z dekoderami hd na pokładzie np BDP7600 Philipsa i masz nowoczesne kino z dobrym dzwiękiem.

Co chcesz osiągnąć ,nowe nie znaczy lepsze to po pierwsze,po drugie dokup wzmacniacz stereo .Dobra używana integra za 1000 pln z main-in,podłącz go pod amplituner do pre-out w amplitunerze i osiągniesz zdecydowaną poprawe w słuchaniu i stereo i w kinie.jak chcesz iść w stronę nowych formatów to kup,jeszcze Blu-ray z dekoderami hd na pokładzie np BDP7600 Philipsa i masz nowoczesne kino z dobrym dzwiękiem.

\\

no właśnie zastanawiam się czy nie iść bardziej w stronę stereo bo na filmy zaczyna mi brakować czasu a muzyki zawsze słucham, czy kolumny podstawkowe będą pasować do pomieszczenia 33m2 czy muszą być już podłogowe

\\

no właśnie zastanawiam się czy nie iść bardziej w stronę stereo bo na filmy zaczyna mi brakować czasu a muzyki zawsze słucham, czy kolumny podstawkowe będą pasować do pomieszczenia 33m2 czy muszą być już podłogowe

To już spore pomieszczenie,jak monitory to muszą być spore B&W 602,lub Paradigm Monitor3.Lepiej jednak podłogówki,chcesz przeznaczyć 4000 pln.To starczy dokupisz wzmacniacz za 1000 i zostanie 3000 pln na kolumny,pewnie jeszcze sprzedaż swoje bo nie napisałeś jakie to Celestiony.

jeśli chodzi o Celestion to model F30, co do kolumn to czy lepsze jest rozwiązanie że w kolumnie jest głośnik nisko tonowy i olewamy suba, czy tak jak mam w Celestionie 2 srednio i 1 wysoko tonowy i mam Rela suba

a może po prostu zostawić ten sprzęt co mam i dokupić tylko jakieś super cd co o tym sądzicie?

Zostaw to co masz i kup jeszcze wzmacniacz.Yamaha AX1070,1090,900,Sansui au-701,711,Marantz PM 7001,7000,7200,75,80,Denon Ar-1500,Pma 1055,1060.Jest tego sporo.Nowy nie wiele wniesie,ale te starsze zdecydowanie poprawią dzwięk.

Zostaw to co masz i kup jeszcze wzmacniacz.Yamaha AX1070,1090,900,Sansui au-701,711,Marantz PM 7001,7000,7200,75,80,Denon Ar-1500,Pma 1055,1060.Jest tego sporo.Nowy nie wiele wniesie,ale te starsze zdecydowanie poprawią dzwięk.

a jakie CD proponujesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.