Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o rozpoznanie wkladki gramofon.

crimson1

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni koledzy od winyli, czy ktoś widział już taką wkładkę na oczy? Kupiłem ten gramofon na e-bay, ale jeszcze do mnie nie doszedł, wiec nawet nie mogę sprawdzić co to takiego i w jakim stanie.

Sprzedający nie kuma w ogóle tematu więc nie mogę się dowiedzieć jaka to firma nawet. Coś tam niby jest napisane "2 CA 2", co po długich przesiewaniu google przyniosło niepewny wynik wskazujący na starą wkładkę Shure.

Nie jest to jednak pewne, więc ponawiam prośbę o rozpoznanie delikwenta.

Pozdrawiam wszystkich!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

Szanowni koledzy od winyli, czy ktoś widział już taką wkładkę na oczy? Kupiłem ten gramofon na e-bay, ale jeszcze do mnie nie doszedł, wiec nawet nie mogę sprawdzić co to takiego i w jakim stanie.

Sprzedający nie kuma w ogóle tematu więc nie mogę się dowiedzieć jaka to firma nawet. Coś tam niby jest napisane "2 CA 2", co po długich przesiewaniu google przyniosło niepewny wynik wskazujący na starą wkładkę Shure.

Nie jest to jednak pewne, więc ponawiam prośbę o rozpoznanie delikwenta.

Pozdrawiam wszystkich!

Ukryta Zawartość

Shure to jest na pewno.Stare z niedostępnymi już iglami w/g LP Tune

Jak gość nie kumaty to może sprzęt zapakować jak worek węgla.Cierpliwości -jak dojdzie zdejmiesz wkładkę i wtedy dasz zdjęcia jej z wszystkich stron.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Shure to jest na pewno.Stare z niedostępnymi już iglami w/g LP Tune

Jak gość nie kumaty to może sprzęt zapakować jak worek węgla.Cierpliwości -jak dojdzie zdejmiesz wkładkę i wtedy dasz zdjęcia jej z wszystkich stron.

Ukryta Zawartość

Tak... tez już byłem na tej stronie. Tyle, że nigdzie nie znalazłem zdjęć takiej samej wkładki. Ma dosyć charakterystyczny wygląd przecież. A tak wogóle, to z tego zdjęcia nie widać jak ta igła jest tam osadzona. Tylko sama wkładka jakby,,,(?)

Gość jest nie kumaty w dziedzinie gramofonów, wkładek itp. Natomiast jest ponoć profesjonalista w pakowaniu i wysyłaniu bardzo delikatnych rzeczy. Handluje od lat jakimiś kryształowymi kandelabrami i twierdzi, że jeszcze nie miał reklamacji. Zobaczymy.

Generalnie, nastawiam się już na zakup nowej wkładki, bo to, co przyjdzie może być już padaczką. Jeśli jeszcze byłaby to jakaś dostępna igła, to może bym kupił, ale taka staroć...

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
Shure to jest na pewno.Stare z niedostępnymi już iglami

Gramofon już jest u mnie, okazuje się, że odczyt oznaczeń na wkładce był mało precyzyjny. Jest Dynavector DV 20A Type2.

Wkładka stara, choć kiedyś była całkiem niezłą pozycją MC z kolekcji Dynavector. Niestety w tej igła jest już nie pierwszej młodości więc muszę wymienić całą wkładkę.

Proszę o wskazanie kilku typów nowych wkładek do gramofonu Luxman PD-288. Wkładka może ważyć od 4g do 13g. Nacisk 0-3g. Myślę o REGA Exact, ale może AT 440Mla będzie równie korzystna?

Dziękuję z góry za rady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.