Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do słuchawek SE-M390

krzysztof600

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie chciałbym się serdecznie przywitać.

Posiadam słuchawki Pioneer SE-M390

Za kawalera korzystałem z komputera stacjonarnego. Niestety zmuszona przesiadka na laptopa z kartą Realtek High Definition Audio ALC888S.

Przy wyborze sprzętu priorytetem miał być dźwięk na przynajmniej przyzwoitym poziomie.

Jednak podkowa z facjaty bardzo szybko mi spadła gdy posłuchałem pierwszych nut. Coś straciłem.

Mam wrodzoną wadę słuchu na lewe ucho nie słyszę tonów powyżej 4KHz. Z prawym dużo lepiej.

Jak dla mnie stary Sb-live był aż nad wystarczająco dobrym sprzętem.

Czuć było jakby pod maską była rezerwa mocy (dźwięk był bardziej emocjonalny).

Pomimo że głośność Realteka jest podobna brzmi to płasko a na niskich częstotliwościach gra sztucznie.

Chciałbym uparcie pozostać przy laptopie i użyć zewnętrznego wzmacniacza słuchawkowego.

Czy taki zestaw będzie porównywalny jakościowo do karty Sb Live 5,1 na złączu PCI ?

DAC 24bit WM8805 + AD1955 - PRZETWORNIK C/A - DIY

LEHMANN KLON - WZMACNIACZ SŁUCHAWKOWY - DIY

https://www.audiostereo.pl/topic/88750-zestaw-do-s%C5%82uchawek-se-m390/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.