Skocz do zawartości
IGNORED

Tuner radiowy i konwerter- jak użytkować

bartogorzow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów, mam pytanie, otrzymałem tuner radiowy i ponieważ nie jest przestrojony posiada konwerter. I wszystko w miarę dobrze działa, ale nie do końca wiem jak go interpretować. Tzn konwerter ma przełącznik i trzy diody. Czy jest jakiś schemat, że na przykład przy zapalonej pierwszej diodzie zakres od do, przy drugiej od do itd?

Czy jest jakiś schemat, że na przykład przy zapalonej pierwszej diodzie zakres od do, przy drugiej od do itd?

Pewnie jest jakiś dla tego konkretnego konwertera. Inne mogą pracować inaczej, np. mogą być podzielone na dwa zakresy. Jeżeli to możliwe skontaktuj się z producentem, a jeżeli nie to pozostaje ustalenie na oko na podstawie odbieranych stacji lub dokładnie w jakimś zakładzie rtv gdzie mają odpowiedni sprzęt aby to zmierzyć.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Pewnie jest jakiś dla tego konkretnego konwertera. Inne mogą pracować inaczej, np. mogą być podzielone na dwa zakresy. Jeżeli to możliwe skontaktuj się z producentem, a jeżeli nie to pozostaje ustalenie na oko na podstawie odbieranych stacji lub dokładnie w jakimś zakładzie rtv gdzie mają odpowiedni sprzęt aby to zmierzyć.

Tak na oko to wygląda, że jest podzielone na trzy. Z trzema diodami odbiera czwórkę czyli 105.4 dla mojego regionu (Gorzów Wielkopolski). Bardziej zależy mi na odbieraniu trójki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu masz wykaz stacji dla gorzowa. Nie odbiera Ci trójki?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu masz wykaz stacji dla gorzowa. Nie odbiera Ci trójki?

Już odbiera, tzn. posiedziałem trochę przed odbiornikiem i trafiłem na słabiuteńki sygnał trójki (porównywałem z trójką przez internet), popracowałem trochę nad anteną i wszystko działa idealnie. Mam to na czym mi zależało (Trójka i Czwórka) więc jestem usatysfakcjonowany :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.