Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Marantza SR 6005, kino 75%, muzyka 25%

niekumam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Może i wszystko, a może i nie, ponieważ decyzja zakupu konkretnego modelu nie przekonała bynajmniej mnie.

Byłem na odsłuchu a może raczej na podsłuchu kolumn. Na sklepie były podłączone do Denona AVR-1912 i Denon DBP-1611 kolumny JBL studio. Z wielką łaską słuchałem / zasadą tego sklepu – najpierw coś kup a potem słuchaj, bo takich klientów co tylko słuchają mają na pęczki / Jakoś udało się wysłuchać tylko Fronty JBL studio, potem E80 – no niestety nie powaliły mnie te typy, być może, że było to za szybko i nerwowo, utwór nieznany – nie zabrałem ze sobą znanej płyty. Porozglądałem się po sklepie i znalazłem i poprosiłem o podłączenie: Bronze: BX-5 + BX-2 + BX Center = 4250 / cena po wytagowaniu się/

Denon AVR-1912 = 1950 zł

Denon DBP-1611 = 2000 zł Razem 8,200 zł.

Proszę o doradzenie mi czy to dobry zestaw kolumn z Denonem: amplituner i odtwarzacz oraz jaki SUB dodatkowo zakupić w cenie ok. 1000zł.

Witam

Odnośnie kolumn – wstępnie wybrałem Bronze. Napisałem mail do firmy jakie mogą mi dać upusty i rzeczywiście zdecyduję się na SUB-a z Bronzów.

Co do Amplitunera wstępnie wybrałem Maranza 5005 lub 5006 – tylko teraz nie wiem jaki odtwarzacz Blu-ray do niego? Dobrze byłoby /chyba/ z tej samej marki – NIE WIEM. I dalej jak panienka, może wrócę do Denona 1912.

Dzisiaj jeszcze raz idę jeszcze raz odsłuchać kolumny do innego sklepu. Martwi mnie tylko to, że słucham tego co oni mają a nie to co ja chcę. To samo jest z Amplitunerem. Jak jest podłączony np.Onkyo – to wszystkie kolumny lecą z Onkyo. Poprzedni odsłuch był fatalny i proszę się nim nie sugerować. Obsługa niesympatyczna i już na początek odechciało mi się zakupu. Lepsza jest opcja zapłacić za odsłuch /jak to Pan powiedział, ze w innych salonach tak robią ale sam nie chciał/ niż z Bożej łaski kupować.

Byłem na przesłuchaniu w drugim „salonie” – no i zamiast ja wsłuchać kolumn – wysłuchałem Pana co ma do zaoferowania. No ten przynajmniej był b.miły ale nic nie podłączył, bo to co było - mnie nie interesowało i było b.brzydkie wizualnie. W zasadzie to już wybrałem: Bronze – odezwę się za parę dni i założę nowy wątek odnośnie Amplitunera. Nie ma dużo salonów odsłuchu w Lublinie, ale za to mamy zdrowe powietrze i darmowy odsłuch z natury.

Chciałby BARDZO Wszystkim podziękować we WSZELKICH poradach

Mikołaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.