Skocz do zawartości
IGNORED

dd5.1 ma platformach cyfrowych

bumbum

Rekomendowane odpowiedzi

Za 2 miesiące kończy mi się umowa z N-ką. Jako ze na tej platformie nie oświadczyłem dostatecznej ilości filmów w 5.1 , mam pytanie jak ta sprawa wygląda ma cyfrze plus i polsacie cyfrowym? Na Nce nawet ma VOD filmy są rzadko w 5.1

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

https://www.audiostereo.pl/topic/88902-dd51-ma-platformach-cyfrowych/

Cyfra+ : HBO HD, BBC HD, National Geographic HD, te są w 5.1 jednak 2 pierwsze tylko jak włączy się oryginalną ścieżkę dźwiękową, czyli brak lektora a napisy pojawiają się z 2 sekundowym opóźnieniem...tragedia. HBO 2 i HBO COMEDY HD nie nadają w 5.1, przynajmniej ja jeszcze nie trafiłem na taki film;/ Ogólnie lipa po całości

No to podobnie w nce , w takim razie będzie tak ma wszystkich platformach. Miałem jeszcze nadzieję że canal plus jest w 5.1 ..ciekawe jak film box HD? Kiedyś jak miałem go w pakiecie to kilka razy w miesiącu był film w 5.1 , ciekawe jak teraz.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

z mojego doświadczenia w cyfrze sprawa wyglada następująco: na c+, c+film ścieżka DD jest w około 30 do 40% filmów,(które oglądam) w ale kino + też zresztą, natomiast w paczce HBO występuje problem u osób posiadających dekoder z największym twardym dyskiem (ja z takiego korzystam) gdyż HBO nadaje napisy w innym systemie, których ten dekoder nie potrafi czytać. Więc jeśli ktoś daje radę z angielskim to ma DD bez napisów (ilość audycji też mniej niż 50%). Posiadam też w sypialni dekoder SD na który problem napisów na HBO nie występuje.

A co do opóźniania wyświetlania napisów to raczej nie odniosłem wrażenia ażeby ten problem w miarę często się pojawiał, przynajmniej nie na tyle aby mnie to raziło.

Oczywiście w DD czasami też są audycje na TVN i TVN7 natomiast odnośnie kanałów tematycznych to się nie wypowiem bo tam mi akurat na DD nie zależy i nie sprawdzam czy jest.

W "C+ na życzenie" jeszcze nie trafiłem na ścieżkę DD, podobnie w "HBO seriale", natomiast VOD mało korzystałem więc nie mam zdania.

Canal+ "niestety" nie posiadam tak że nie wiem, natomiast co do opóźnionych napisów w HBO i twardego dysku, to ja twardego dysku nie posiadam w ogóle i napisy są opóźnione, tuner to Ferguson Ariva 100.

Tu czyli w C+ jest wszystko ok z napisami?

A jak wygląda w polsacie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.