Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki pod Maya u5

limarus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów

Bardzo mi miło, że wreszcie do was dołączyłem.

Sprawa wygląda tak, że zakupiłem kartę Maya U5 do laptopa i potrzebuję głośników, które pozwoliłyby mi cieszyć się muzyką płynącą z tej karty wtedy gdy nie mam ochoty słuchać jej poprzez słuchawki. Chodzi o głośniki w kwocie około 300zł(jeśli by było warto to niechętnie ale mogę coś dołożyć do tej kwoty ). Słucham jazzu, funku, soul. Jest to więc muzyka w której bas jest pasem niejednokrotnie ważnym, więc tutaj jest moje pierwsze pytanie 2.0 czy 2.1?

Głośniki przeznaczony by były na biurko(inne położenie raczej mija się z celem). Muzyki słuchałbym z odległości mniejszej niż metr.

Zastanawiałem się nad Microlab Solo C jednak ceny ostatnimi czasy wzrosły i już nie jest tak wesoło. Innym typem są Modecom MC-HF40 lub Microlab FC 330 , jednak czuje, że nie dadzą one mi pełnej satysfakcji i mógłbym kupić coś lepszego.

Problem w tym, że nie potrafiłem znaleźć informacji o czymś co fajnie gada w cenie do 300zł.

Serdecznie proszę was o pomoc!

Pozdrawiam,

Kamil Kubica

https://www.audiostereo.pl/topic/89379-g%C5%82o%C5%9Bniki-pod-maya-u5/
  • 2 miesiące później...

Podepnę się pod temat:

Kierując się rekomendacjami z tego forum kupiłem Mayę U5. Obecnie mam Geniusy 5050, ale chciałbym je zmienić na coś 2.0. Zależy mi przede wszystkim na muzyce, ale gry i filmy też od czasu do czasu. Myślałem o Behringerach MS40 albo Microlabach Solo4c. Dodam, że nie mam za dużo miejsca na biurku. Budżet to ~500 zł.

I pytanie bonusowe: Jeśli bym kupił te Behringery, to podłączać je do tej Mayi przez kabel optyczny czy zwykły? Jak będzie lepiej grało?

Okej. To tylko ponowie pytanie, bo jestem kompletnie zielony w te klocki: Jeśli kupiłbym S330D, to lepiej będzie ja podpiąć kablem optycznym czy zwykłym? Bo jeśli zwykłym, to w sumie jakie korzyści płyną z tego, że ten zestaw posiada wejście cyfrowe?

A jak podepniesz cyfrowym to po Co Ci Maya :D

P.S. Weź lepiej odsłuchaj te Edifiery przed zakupem. Cena spora, na poziomie Solo6c a może się okazać, że wcale lepiej nie grają, szczególnie w niższych rejestrach.

A jak podepniesz cyfrowym to po Co Ci Maya :D

No mówię, że się na tym nie znam. To po co tej Mayi cyfrowe wyjście, jak nie do wpięcia głośników?

P.S. Weź lepiej odsłuchaj te Edifiery przed zakupem. Cena spora, na poziomie Solo6c a może się okazać, że wcale lepiej nie grają, szczególnie w niższych rejestrach.

Ogólnie, gdybym miał miejsce, to bym wziął te solo6c, bo sporo dobrego o nich słyszałem, ale niestety nie ma takiej opcji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.