Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Harman Kardon HD750

licha89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, posiadam taki zestaw wzmacniacz HK670 i CD HD750 problem mam z cd mianowicie jak wsadzę płyte zaczyna odtwarzać powstaje taki szum, charczenie w głośnikach, nie jest to regułom, zdarza się to sporadycznie, sprawdzałem na różnych płytach CD oryginalnych nagrywanych na lepszych, gorszych płytach i nic nie pomaga. Podczas tego charczenia płyta nie przycina sie nie wiesza leci normalnie. Wiecie może Panowie w czym może tkwić problem ?? Jest to dość uciążliwe :/ Natomiast na oryginalnych płytach chodzi wszystko ok zauważyłem, że na płytach TDK nagrana muzyka trzeszczy cały czas zniekształcony jest dźwięk, przegrałem na kolejna płyte było troszkę lepiej... Nie mam pojęcia w czym może tkwić problem, cd czyta idealnie po wsadzeniu płyty od razu odtwarza nie przycina, nie wiesza. Może być problem ze złym nagrywaniem czy słabą jakością płyt ? Nagrywam w nero najmniejszą prędkością

Z góry dziękuję za odpowiedź

https://www.audiostereo.pl/topic/89497-problem-z-harman-kardon-hd750/

laser w cd raczej wątpię bo czyta nawet porysowane płyty typu sony czy pchilips i nie ma problemów może być kiepskie płyty a nagrywarka ma juz około 10 lat.....

a jaką nagrywarkę polecacie tylko do nagrywania muzyki ?

ja osobiście polecam nagrywarki Pioneera jedne z lepszych ale warto tutaj dodać, że istnieją nagrywarki, które posiadają specjalne opcje, które mają na celu uzyskanie jak najlepszej jakości nagranych płyt Audio. Do nagrywarek takich należą niektóre modele firmy Plextor (np. PX-W4012A), które posiadają system <>VariRec oraz niektóre nagrywarki Yamahy (np. CRW3200E) posiadające możliwość zapisu specjalną metodą Audio Master Quality Record

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.