Skocz do zawartości
IGNORED

Zlece renowacje hybrydowej końcówki mocy

Azus

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że w tym dziale są sami inżynierowie elektronicy. Tutaj mam kombinacje z tranzystorami, chciałbym oryginalne, wymiana kondensatorów-delikatnie spuchnięte. Na każde ze zdjęć proszę prawym klawiszem powiększyć, pokażą się kombinowane tranzystory.

imgp0772.jpg

imgp0775h.jpg

imgp0776.jpg

imgp0777.jpg

Fajny upgrade, mój jakby inny w środku, nie ma tych czarnych kondensatorów i tych białych jest więcej, chciałbym aby ktoś wykonał mi taki remont.Kupowałem sa 100,a a przyszedł sa 12, tylko sa 12 miałem i ten jest troche inny.

Pan Lachowski, wykona pomiary trafa i wykona przełożenienie od czepów na 230 vollt, i trzeba się zając resztą.

Czy te dwa kabelki czarno-zielony i biało-żółty nad transformatorem to doczepy 230 volt bo jeszcze jest ta końcówka na 110 volty.

Nie, to nie są odczepy na 230V. Na 230V, a ściślej na 240V pracują te same odczepy które są podłączone teraz. (opcji 230V sądząc po opisie na transformatorze nie ma) W tej chwili dwa uzwojenia są połączone równolegle, przystosowanie do 240V polega na ich połączeniu szeregowo.

Do tego sprzętu lepiej nie wkładać innych typów lamp z uwagi na stałoprądowe sprzężenia między nimi.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

Nie, to nie są odczepy na 230V. Na 230V, a ściślej na 240V pracują te same odczepy które są podłączone teraz. (opcji 230V sądząc po opisie na transformatorze nie ma) W tej chwili dwa uzwojenia są połączone równolegle, przystosowanie do 240V polega na ich połączeniu szeregowo.

Do tego sprzętu lepiej nie wkładać innych typów lamp z uwagi na stałoprądowe sprzężenia między nimi.

Są teraz ECC88 (6DJ8), i nie mogę zamienić na E88CC

ECC88 na E88CC możesz zamienić, ale na E288CC bez miernika w ręku to bym nie polecał.

"A little knowledge inclineth men's minds toward atheism, but greatness of knowledge bringeth men's minds back again to God" Lord Bacon

ECC88 na E88CC możesz zamienić, ale na E288CC bez miernika w ręku to bym nie polecał.

Dzieki ,,stern,, nawet e188cc nie włożę.

Chciałem podziękować ,,macc666,, za pomoc w przepięciu rdzeni transformatora, po wskazówkach przekazanych, które kabelki po przecinać i prawidłowo połączyć, tak aby uzyskać napicie 230 vollt,w trakcie rozmowy tel.i wykonaniu zabiegu, czas 5 min. sprzęt już grał, i pięknie gra, Dziki macc666.

• 1 miesiąc później...

Wiem, że w tym dziale są sami inżynierowie elektronicy. Tutaj mam kombinacje z tranzystorami, chciałbym oryginalne, wymiana kondensatorów-delikatnie spuchnięte. Na każde ze zdjęć proszę prawym klawiszem powiększyć, pokażą się kombinowane tranzystory.

imgp0772.jpg

imgp0775h.jpg

imgp0776.jpg

imgp0777.jpg

Witam. chciałbym wymienić 8 kondensatorów,i wszystkie czerwone, nie mam doświadczenia, myślałem o Yageo, czy może inne.

• 1 miesiąc później...

Witam. chciałbym wymienić 8 kondensatorów,i wszystkie czerwone, nie mam doświadczenia, myślałem o Yageo, czy może inne.

....te czerwone to sobie na początek podaruj. Jeśli nie masz oscyloskopu to zajmij się tylko elektrolitami .

....te czerwone to sobie na początek podaruj. Jeśli nie masz oscyloskopu to zajmij się tylko elektrolitami .

Tak...prawdopodobnie w piątek już będę ją miał w domu, elektronik też sugerował, aby nie wymieniać tych czerwonych...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.