Skocz do zawartości
IGNORED

dane wkładki Philips 500 ?

wit0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

potrzebuję danych technicznych wkładki philips 500 -prawdopodobnie pełne oznaczenie jest GP 500.

głownie przydałaby się znajomość podatności.

trafiła się okazja -i wszedłem w posiadanie....

na próbę w philipsie AF887... ale wychodzi bardzo wysoko rezonans -boczny 18Hz -pionowy 22-24Hz -mimo to -gra całkiem przyjemnie.

ino wysokie minimalnie "syczące" -troszkę za ostre. i przestrzeń mogłaby być troszkę lepsza... i tak miło się słucha.

mogę porównać tylko do regi bias - philips 500 - jakby cieplejszy ton -taki "miły -troszkę uładzony" -ale troszkę mniej szczegółów -zauważalnie uboższa przestrzeń i te wysokie -chwilami lekko sykliwe. choć wrażenie, że wysokich wcale dużo nie ma. jedynie czasem takie "ossssstre wybrzmiewanie...)

https://www.audiostereo.pl/topic/89704-dane-wk%C5%82adki-philips-500/

Dziwne - strona Vinylengine nic nie wie o Philipsie GP 500...Czy to posykiwanie jest w przebiegu całej strony longplaya, czy masz na płycie miejsca gdzie nie syczy wcale i takie gdzie syczy mocniej?

kilka spraw się wyjaśniło... wkładka ma igłę -zamiennik o dość twardym zawieszeniu stad preferuje ciężkie ramiona -i dlatego w lekko-średnim wychodzi za wysoko rezonans.

-oryginalna500 powinna mieć podobno dane zbliżone do 400 -bo to jakiś następca. ale jakie dane dokładnie -nigdzie nie mogę znaleźć. a ta pewnie z powodu innej igły dane też ma inne.

posykiwania -to przesada -takie lekko szeleszczące wyśpiewywane s w niektórych melodiach zwłaszcza tych starych... niby wysokich wcale nie jest dużo -wkładka gra środkiem i górnym środkiem -ciepło i dość jasno - to pojedyncze wyrazy głównie ze starszych płyt mają takie ostrzejsze szeleszczące wybrzmiewanie -jeśli kończą się na literę s....

ogólnie szczegół. w gramiaku już siedzi stara AT 13EA -z najostrzejszym eliptykiem jaki robiła do niej at.

-i chyba na jakiś czas zostanie. jeszcze się nie osłuchałem -ale zapowiada się zachęcająco.

Dziwne - strona Vinylengine nic nie wie o Philipsie GP 500...Czy to posykiwanie jest w przebiegu całej strony longplaya, czy masz na płycie miejsca gdzie nie syczy wcale i takie gdzie syczy mocniej?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nadal nie ma ani słowa o GP-500.

Sorry, to miała być odpowiedź na post "Wit0", coś mi się nie tak kliknęło. Parametry serii 400 może (?) dają jakieś pojęcie o parametrach nestępców - serii 500 ?

Sorry, to miała być odpowiedź na post "Wit0", coś mi się nie tak kliknęło. Parametry serii 400 może (?) dają jakieś pojęcie o parametrach nestępców - serii 500 ?

Kiedyś używałem GP400 i 401, jakoś nie przypominam sobie, żeby mi lekko gdzieniegdzie "podsykiwały". Generalnie, te wkladki to chyba jednak przeszłość. Wit0 trafnie opisał ich dźwięk, grają ciepłą górną średnicą, wysokich nie za dużo.

Nadal nie ma ani słowa o GP-500.

Wkładki GP-500 i GP-501 to następcy, a właściwie odpowiedniki wkładek GP-400-II i GP-401-II główne parametry identyczne.

GP-500 to sfera o nacisku 2g wadze 6g i compilance >20 pasmo 20-20000Hz.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.