Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz bluray Denon DBP-2012UD

Gryphon

Rekomendowane odpowiedzi

mczaj, proszę może sam trochę ochłoń i czytaj ze zrozumieniem. Nie piszę, że jest to najlepszy odtwarzacz na świecie. Sam ulegasz marketingowi, ja opieram się na opiniach znanych recenzentów, uznanych pism i nie wyciągam wniosków wyłącznie po lekturze AV. Ich stwierdzenia (właśnie o tym Marantzu) w stylu: "lepszy na materiale SACD niż na CD" lub "jako kompakt nie przekonuje" są tak samo wartościowe co zabawne:-)) Zresztą redakcja tego pisma wrzucila kiedyś dwie recenze interesującego mnie sprzętu, które naszpikowane były takimi lapsusami, że... Napisałem do nich z prośbą o sprostowanie tak oczywisty "byków" ale byli zbyt dumni, żeby zareagować. Zapewniam Cię, że czytałem naprawdę wiele testów tego odtwarzacza i 90% to wyniki bardzo pozytywne - może te, które uznajesz za odważne są właśnie nieobiektywne? Pomyślałeś o tym? Na nic się nie napaliłem - mogę kupić każdy z wymienionych przez Was odtwarzaczy ale najwięcej przemawia właśnie za Denonem 2012 - włącznie z osobistym odsłuchem, który moim zdaniem ma jednak sporą wagę. Tak więc koledzy lubujący się w zaklinaniu rzeczywistości na własny użytek, proszę o powściągliwość:-)) Gdybym napisał inny post - np. o tym że chcę wybrać Panasonica, czy Yamahę, od razu odezwali by się inni odsądzając mnie od czci i wiary. Chcąc "dogodzić" wszystkim na forum musiałbym kupić najmniej 5 odtwarzaczy a że nie o to tutaj chodzi, drogą obserwacji, eliminacji i wyboru na placu boju pozostał Denon 2012, który na ucho i oko większości testujących (w tym moje) dysponuje znakomitym dźwiękiem oraz świetnym obrazem (np. pięc gwiazdek WhatHIFI). Kilku kolegów z forum, mających osobisty kontakt z tym odtwarzaczem (nie tylko posiadaczy) potwierdziło moje założenia i obserwacje dotyczace 2012. A taki właśnie był główny cel (potwierdzić lub zaprzeczyć) zakładania tego tematu.

Oppo nigdy nie byłem zainteresowany, z wielu względów.

Wiedzę na temat autorskiego napędu w Denonach czerpię z dwóch testów, w których odtwarzacze (DBP2012 i DCD1510) były całkowicie rozebrane i autorzy podkreślali pochodzenie i jakość zastosowanych napędów. A Ty skąd czerpiesz swoją? Zresztą tak jak napisałem, to dla mnie drugorzędna sprawa - napęd może być Panasonica czy Sony, to jeden z elementów i ponownie recenzenci zgodnie chwalą napędy w Denonach więc nie widze najmniejszego problemu. Swego czasu w najlepszych na świecie telewizorach kineskopowych Loewe Nemos "siedziały" wyłącznie kineskopy... Philipsa.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 2 Stycznia 2012 - niepotrzebne pyskówki i trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 2 Stycznia 2012 - niepotrzebne pyskówki i trolling

I po co ten sarkazm? Leczysz tym jakieś kompleksy? Ogarnij się trochę zanim coś napiszesz publicznie bo tak, to tylko tylko żal i sromota... Dla Ciebie wszyscy recenzenci, którzy pozytywnie ocenili odtwarzacz, który Tobie prywatnie się nie podoba są głusi i niedorozwinięci. Napisz jeszcze, że np. bluray to w ogóle jakiś chwyt marketingowy i bzdura na resorach, może będzie Ci lżej w życiu:-)) A tak poważnie, to jeszcze jeden trollowy wpis i zamykam temat, bo właściwie wszystko jest już jasne a wypowiedzi frustratów i pseudo znawców leczących kompleksy mnie nie interesują.

Z Twoją "wiedzą", że "każdy BD gra słabiutko, gorzej od Denona 500AE" (szczególnie, że 500 czy 700AE nie obsługują znacznie bardziej wymagających formatów audio- sacd, dvd-audio) możesz śmiało udzielać się na forach... np. ogrodniczych.

No niestety jest to bardzo możliwe. Dla Ciebie każdy, kto pozytywnie recenzuje tego Denona ogłuchł albo jest niedorozwinięty. No ale z drugiej strony, patrząc na Twoją "wiedzę" w tym temacie, reprezentowaną np. przez wypowiedź: "gra jak kazdy blu-ray mizernie,nawet gorzej od słabiutkiego cd 500ae", (zwłaszcza, że 500, 510 czy 710AE nie odtwarzają np. znacznie bardziej wymagających formatów sacd i dvd-audio) myślę, że mógłbyś być autorytetem ale... np. na forach ogrodniczych. Podsumowując - jako, że nie zakładałem tego tematu ku radości frustratów i pseudo znawców a niestety już się tutaj tacy pojawili, myślę że temat czas zamknąć. Dziękuję kolegom za ciekawe opinie (na forum i pw) i porady. Tak jak myślałem, Denon DBP2012 to właściwy wybór! Polecam brać go pod uwagę przy wyborze źródła BD, dvd, sacd, dvd-audio. Oczywiście nie bedzie to "high end" (za tą cenę takowego się nie znajdzie) ale dla osób szukających czegoś lepszego od jakości prezentowanej przez 710AE przy jednoczesnej pełnej elastyczności w odtwarzaniu wielu formatów, będzie to strzał w dziesiątkę! Zresztą wystarczy poczytać recenzje, opisy i oceny - chociaż i tak bez własnego odsłuchu nie polecam kupować nawet najlepszych sprzętów! Każdy ma inne uszy i oczy a to właśnie jemu a nie np. całej społeczności Forum ma odpowiadać dane urządzenie. Szkoda, że nie można dłużej powymieniać poglądów - no ale niestety, miłośnicy wszelkiego zamętu oraz na siłę leczący swoje kompleksy są wszędzie. Pozdrawiam!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.