Skocz do zawartości
IGNORED

POWIEDZCIE MI COŚ O MDS 442

karolc1996

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Jako, że jest drugi taki wątek ale dotyczący wzmacniacza Diory WS 442, założyłem ten temat z myślą o przeróbkach poczciwego magnetofonu. Interesuje mnie w jaki sposób można przerobić pasmo przenoszenia taśmy ( bo jest troche liche) i w jaki sposób można zlikwidować brum przy odtwarzaniu kaset. Ten magnetofon ma wiele wad, których chciałbym się pozbyć ale jeszcze nie wiem jak. Na razie co zrobiłem to wymieniłem stabilizatory w zasilaniu i założyłem duże radiatory dzięki czemu się tak nie grzeją jak poprzednio. W razie potrzeby mogę wrzucić schemat magnetofonu.

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/89885-powiedzcie-mi-co%C5%9B-o-mds-442/

Brum kiedyś próbowałem zlikwidować - nie udało się.

Inwestować raczej też nie warto - rozmagnesuj jedynie głowicę.

Za 60zł możesz kupić choćby Technicsa 606 - a to różnica lata świetlne .

Dobra dzięki za rady ale jakbyście mieli wymieniać po kolei elementy to co byście zrobili?

Bo ja w swoim wymieniłem obydwa przegrzane stabilizatory i dalem dośc duzy radiator i nie grzeje się tak jak wcześniej.

ooo i czy dało by się zlikwidować to kliknięcie przy wysuwaniu szuflady, jest to bardzo denerwujące przy cichym jak i głośnym słuchaniu

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Dobra dzięki za rady ale jakbyście mieli wymieniać po kolei elementy to co byście zrobili?

Bo ja w swoim wymieniłem obydwa przegrzane stabilizatory i dalem dośc duzy radiator i nie grzeje się tak jak wcześniej.

Wymieniałbym po kolei i bez opamiętania tudzież zastanowienia nad tym co robię.

ooo i czy dało by się zlikwidować to kliknięcie przy wysuwaniu szuflady, jest to bardzo denerwujące przy cichym jak i głośnym słuchaniu

Zamienić mikrowyłącznik na szczelinowy czujnik fotoelektryczny.

GM

Przeczytaj artykuł zwłaszcza pierwsza częsc a nie tylko tytuł całosci.Jeśli twierdzisz ze nie mam tam NIC o deckach mds to ja ci palcem nie pokaże.Poza tym musisz sie zdecydowac czy chcesz go zmodyfikowac czy tylko wymienić niektore czesci.

.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.