Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z REW na MAC'u

white1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Sprzedałem starego laptopa ktory służył mi do pomiarów i jestem zmuszony korzystać z maca. Mam problem z interfejsem, mianowicie nie widzi go w 'wyjściach' w ustawieniach REW'u. (w 'wejściach' moj interfejs jest widoczny i rew wysyła na niego dzwięk) Zaktualizowałem Jave oraz ustawiłem w systemie ze ma korzystać z nowszej wersji czyli tak jak jest opisane w instrukcji REW.

Proszę o pomoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/89926-problem-z-rew-na-macu/

Może to Forum Ci pomoże

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Marek

Ukryta Zawartość

Jakie masz pozycje w Preferencjach Systemowych/Dźwięk w zakładce wejście, wyjście?

wydaje mi się, że najpierw musisz wybrać urządzenie w tych pozycjach a później dopiero ustawiać preferencje w samym REW.

Imacman, szukalem cocieco i jest cos o aktualizacji javy, zrobilem z tym wszytko jak nalezy. W Preferencjach dźwięku mam wszytko ustawione jak powinno być, interfejs wybrany jako domyślne urzadzenie in/out. Ogolnie to dzwięk wychodzi z programu (mam namyśli teraz kalibracje interfejsu) i wraca do niego przez kabel. Program od obslugi interfejsu wskazuje ze odbiera dzwięk, miernik w sysytemie tez pokazuje że odbiera dzwiek. Wszystko gra tylko dzwięk z wejscia nie dochodzi do programu.

Swoja droga Imacman dawno mnie tu nie bylo, jakos praca nad adaptacja ustała ale teraz znów wracam z nowymi pomysłami ;) za to śledziłem Twój wątek i widze ze nie dałes sie rezonansom i ładnie sobie ogarnąłes wszystko. Gratuluje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Swoja droga Imacman dawno mnie tu nie bylo, jakos praca nad adaptacja ustała ale teraz znów wracam z nowymi pomysłami ;) za to śledziłem Twój wątek i widze ze nie dałes sie rezonansom i ładnie sobie ogarnąłes wszystko. Gratuluje.

Dziękuję :) jakoś powoli do przodu, choć czasami ciężko - brak funduszy i czasu. Zadowolenie jest z dźwięku jaki uzyskałem.

Pozdrawiam serdecznie.

Marek

P.S. Przeglądałeś te tutoriale:

Sprawdzałem ustawienia kilkakrotnie, te tutoriale tez widziałem. Na oficjalnym forum REW odnalazłem informacje ze to sprawka Javy a raczej niedociągnięć z jej strony. Są wtyczki które pozwalają na lepsza prace javy lecz nie na moją wersje OS X (najnowsza). Pozostaje mi czekać na jakieś aktualizacje. Na szczęście mam jeszcze stacjonarnego kompa na którym wszystko działa bez zarzutu.

Dodam jeszcze, iz próbowałem z innym interfejsem i również dzwiek nie dochodził do REW'u.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.