Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel optyczny Toslink do 3x 3.5mm jack

DjLoczek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

otóż chciałbym wykorzystać dźwięk przestrzenny z ps3.Posiadam głośniki Logitech X-530. Przez HDMI nie mam jak tego podłączyć. Obecnie mam kombinację kabli jedynie z dźwiękiem stereo. Mam pytanie do was, czy istnieje jakiś kabel/kable, przejściówka/kombinacja przejściówek, aby ze złącza Toslink przejść do trzech jack'ów 3.5mm. Mogę do tego jeszcze wykorzystać kartę dźwiękową Asus Xonar D1 ze złączem Toslink. Z góry dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/90025-kabel-optyczny-toslink-do-3x-35mm-jack/

Z sygnału cyfrowego, który jest złączu toslink można uzyskać sygnał analogowy przez odpowiedni konwerter cyfrowo analogowy. W przypadku sygnału wielokanałowego takie coś robią aplitunery kina domowego.

A czy amplituner może zostać zastąpiony kartą muzyczną, na zasadzie odsłuchu z wielokanałowego mikrofonu?

Od kiedy to karta muzyczna umożliwia podpięcie "wielokanałowego" (5.1) mikrofonu?

Nie orientuję się w tym za bardzo, dla tego pytam. W instrukcji od karty mam napisane, że mikrofon lub "line in" mogę podłączać pod port S/PDIF złączem toslink lub jackiem 3.5mm. Kiedy podłączyłem pod nią keyboard, to uzyskałem stereo, więc pomyślałem, że może być wiele kanałów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.