Skocz do zawartości
IGNORED

Karta dźwiękowa do 200 zł

kepa416

Rekomendowane odpowiedzi

Witam poszukuje karty pod Słuchawki Creative Aruvana Live i wieżę Technics. Zastosowanie to głównie muzyka filmy i gry FPS. Miałem do czynienia z Audigy 4 i taka jakość mnie satysfakcjonuje. Ale sprzedałem ją z powodu problemów z większą ilością niż 4gb ram i działaniem mikrofonu na systemach x64. Obecnie rozglądam się za Asus Xonax DG lub DX

Temat wałkowany miliony razy na różnych forach. Do muzyki xonar dx wg mnie sprawdza sie perfekcyjnie w swojej kategorii cenowej. Jest oparty na całkiem dobrym sprzęcie więc nie ma co na niego narzekać. Jednak obecnie na allegro używane dx chodzą po nieco więcej niż 200 zł

Miałem identyczny problem tylko że z Audigy 2 ZS. Kupiłem rok temu Xonara DX. Grał dobrze ale sporadycznie zanikał mu dźwięk w jednym kanale. Od czasu do czasu lubił też wydać ostry trzask.

Odesłałem go do serwisu. Po miesiącu stwierdzono brak możliwości naprawy i sklep zwrócił pieniądze.

Kupiłem później najtańszego Xonara czyli DG. Od czterech miesięcy nie mam żadnych problemów. Dźwięk na przyzwoitym poziomie, wzmacniacz słuchawkowy z dopasowaniem impedancji też jest dobrym rozwiązaniem.

Ponieważ słucham przeważnie muzyki bezpośrednio na zestawie 2.1 to więcej nie dodam od siebie, ale podobno na połączeniu z wyjścia cyfrowego czy też w grach jest dobrze. Kilka opinii za i przeciw jest w sklepie Proline jak również w AS.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.