Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana kolumn stereo w swoim KD

suprnowa

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie spojrzałem na ceny, Focal jakieś 1,5x droższy niż był kiedyś a MA cenowo zostały w miejscu, stąd te dziwne pytania o różnice jakości... radziłbym poszukać czegoś innego, jeśli Focal to 716v

Mętlik mam straszny w głowie.

Któreś z tych dwóch muszę wybrać,to już pewne.Kwestia opłacalności i które z nich oferują wyższy poziom.

Jeżeli dynamika w skali mikro , makro i fundament niskotonowy w Twoim pomieszczeniu jest dla Ciebie niesatysfakcjonujący spróbuj 716V. RX 8 to kolumny podobnej klasy ale gra bardziej bezpośrednim dźwiękiem , jak dla mnie ( przy dłuższym odsłuchu ) zbyt natarczywym , męczącym. Ale to moja subiektywna opinia , można się z nią zgodzić lub nie. AE w stereo na pewno dobre , w kinie może brakować wykopu . To takie teoretyczne rozważanie , AE nie słuchałem mogę się mylić. Reasumując , tak jak napisałem na wstępie . Jeżeli uważasz że 714 są dla Ciebie zbyt małe bież 716 V. Pozd.

Dzięki za pomoc.

Kolumny już stoją w pokoju a są Nimi Aelite 3.Słuchałem obu w swoim pomieszczenie i wszystko na korzyść AE.Do tego to wykończenia.

Teraz jeszcze kwestia dokupienia odtwarzacz CD i wzmacniacza.

Czy 5 letni odtwarzacz DVD Yamaha S557 da sobie rade z odtwarzaniem płyt CD na dobrym poziomie,czy kupić coś z HK np BDT30 czy sam CD.Czy taki blue-ray dobrze odtwarza płyty CD?

Do tego jaki wzmacniacz?Myślałem nad HK 980,albo duzo droższym NADem 326.I teraz jak go podpiąć pod swojego AVR 255 abym przy oglądaniu filmów w 5.1 nie musiał przełączać kolumn poprzez kable?

Dzięki za pomoc.

Kolumny już stoją w pokoju a są Nimi Aelite 3.Słuchałem obu w swoim pomieszczenie i wszystko na korzyść AE.Do tego to wykończenia.

Teraz jeszcze kwestia dokupienia odtwarzacz CD i wzmacniacza.

Czy 5 letni odtwarzacz DVD Yamaha S557 da sobie rade z odtwarzaniem płyt CD na dobrym poziomie,czy kupić coś z HK np BDT30 czy sam CD.Czy taki blue-ray dobrze odtwarza płyty CD?

Do tego jaki wzmacniacz?Myślałem nad HK 980,albo duzo droższym NADem 326.I teraz jak go podpiąć pod swojego AVR 255 abym przy oglądaniu filmów w 5.1 nie musiał przełączać kolumn poprzez kable?

Więc jednak AE , gratuluje . W stereo na pewno grają dobrze. Myślę że czas zainwestować w dobry wzmak i źródło. Każdy DVD/Blue-Ray zagra w stereo mocno średnio. Jeżeli wytrzymasz cenę polecę znów NADa , najlepiej C356 Bee + CD NADa może 565 . . . Harman w stereo nie wiem , nie słuchałem. Na C356 + C565 + Chorusy 816 V gra mój kolega i ( jak na swoją cenę ) brzmi to naprawdę sympatycznie. Swoją drogą NAD jest bardzo konsekwentny jeżeli idzie o sygnaturę brzmienia. Niski bas i dobrze kontrolowany , bardzo dobra dynamika , dobra organizacja sceny i naprawdę fizjologiczny środek . Moc , wydajność prądowa i kompatybilność co za tym idzie łatwość konfiguracji. Tak jest moja opinia powodowana przyjemnością z odsłuchu KD NADa. Myślę że w stereo będzie to lepszy wybór od H/K. Jeżeli chcesz podłączyć wzmak do swojego AVR 255 to potrzebujesz końcówki mocy. Każdy amplituner posiada wyjście pre out do którego ( kablem sygnałowym ) podłączysz końcówkę. Twoje AE moją chyba podwójne gniazda ? Możesz podłączyć Harmana do górnych zacisków , końcówkę do dolnych i masz prawdziwy bi amping. NAD na pewno produkuje końcówkę C27X modelu dokładnie nie pamiętam , ceny również nie znam , ale z tego co pamiętam to duże urządzenie . Chyba taki C375 ale bez przedwzmacniacza. Prawdziwa elektrownia ... Radzę uważny odsłuch i spokojne przemyślenie decyzji o ewentualnym zakupie. To co podoba się mnie czy innym kolegą z forum nie musi podobać się i Tobie. To Twój system. Ty będziesz go słuchał i to Ty musisz być z niego zadowolony. Masz kolumny które Ciebie satysfakcjonują , piszesz że grają naprawdę dobrze. Nie zmarnuj ich potencjału.

Życzę powodzenia i trafnego wybory.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.