Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 3312 - jakie kolumny ?

Garibaldi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam głównych kolumn do amplitunera Denon 3312. Zależy mi na niskim ciepłym wyraźnie basie przy niezbyt wysokich natężeniach głośności. Pokój ok 26 m2. Kolumny natomiast stoją koło 3 m od siebie i 3m od słuchającego. Słuchanie muzyki do filmu ok 60/40. Cena do ok 5 tys za parę.

Jak na razie na oku mam takie:

Kef Q700

Klipsch RF82 II

Roth Oil 50

Monitor Audio RX6

Dynaudio DM 3/7

Niestety nie mogę znaleźć sklepu w którym mieli by więcej niż 2 wymienione z tych co podałem. Może macie inne lepsze propozycje ?

https://www.audiostereo.pl/topic/90405-denon-3312-jakie-kolumny/

Witam

Szukam głównych kolumn do amplitunera Denon 3312. Zależy mi na niskim ciepłym wyraźnie basie przy niezbyt wysokich natężeniach głośności. Pokój ok 26 m2. Kolumny natomiast stoją koło 3 m od siebie i 3m od słuchającego. Słuchanie muzyki do filmu ok 60/40. Cena do ok 5 tys za parę.

Jak na razie na oku mam takie:

Kef Q700

Klipsch RF82 II

Roth Oil 50

Monitor Audio RX6

Dynaudio DM 3/7

Niestety nie mogę znaleźć sklepu w którym mieli by więcej niż 2 wymienione z tych co podałem. Może macie inne lepsze propozycje ?

Polecam Kef'y Q700. Miałem je jakiś czas temu na sklepie, sam w domu mam iQ90 i miałem też RX-y 6 na sklepie i na mój słuch KEF jest nieco ciekawszy, i racji zastosowanego przetwornika średnio/wysokotonowego (uni-Q) jest bardziej precyzyjny i detaliczny w tych rejestrach. Stare iQ90 trochę miały słabsze basy przy cichym słuchaniu ale w nowej serii Q jest w tej kwestii zdecydowana poprawa - i brzmi to ogólnie ciekawiej niż w RX6 - porównywaliśmy na sklepie takie właśnie konfigurację tyle że z Denonem 3311 , Polecam ci te KEF'y, albo nawet Q900-tki - tylko to są już kolosy - z 20 cm głośnikami !! Jedyna ich wadą w stosunku do Monitor Audio jest niewielki wybór kolorów i jakość samej okleiny - tutaj MA powala konkurencję na łopatki. Nie wypowiem się na temat Klipschów, Rothów. Dynaudio jak najbardziej TAK!! ale modele z serii Xcite X32 lub X36 - one rządzą w tym towarzystwie tylko, że kosztują niemało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.