Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo 309 + Tannoy m4

jacQoo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Na razie mam Ampli ONKYO 309 teraz chce dokupić kolumny przednie troche już powertowałem forum i te TANNOY m4 shadow mają dobre recenzje.

Na przykład

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chce kupić coś w granicach 800 do 1000 zł za dwie kolumny.

Sprzęt stoi w salonie ok 8m*5m=40m2.

Jakoś mocno nie czytałem przed zakupem Onkyo 309 więc jest co jest.

Chce na tym oglądać filmy wiadomo i sluchać muzyki, wiem że do słuchania muzyki raczej wzmacniacz stereo ole mam caly zbiór muzyki w mp3 więc dopóki nie kupię interesujących mnie albumów na CD chyba tematy audiofilskie nie dla mnie.

Na tylne głośniki chciałem użyć JBL LX 22 bo takie już mam.

Pytanie jest jeszcze takie czy mając muzykę na mp3 warto kupować coś więcej ?

Słucham Bonobo, Air, Micatone, Jaga Jazzist, Quantic, Mr Scruff, bliska jest mi wytwórnia Ninja Tunes, Leszek Możdżer, Poezja śpiewana, Muzyka klasyczna.

Dodam że uwielbiam muzykę i w przyszłości chce kupić dobre stereo czy te głośniki mogę wtedy przepiąć (jednym słowem czy są przyszłościowe do stereo.

Pozdrawiam i przepraszam za mętlik jaki tu wprowadziłem ale w głowie mam taki sam

Proszę o podpowiedź co zrobić mądrzejszych w temacie :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/90450-onkyo-309-tannoy-m4/

kurcze m4 to swietny glosnik boje sie natomiast ze 309 nie wyciagnie z nich potencjalu :/ chyba jednak cos mniejszego... chodz no jak mowie wybor na prawde super

Czyli mam rozumieć że głośniki nawet za dobre do 309

To i dobrze się składa bo chce coś rozwojowego.

Czyli jak kiedyś podepne do tego jakiś lepszy wzmacniacz stereo to wtedy pokażą co potrafią ?

A jaka cena jest obecnie nie przepłaceniem za Tannoy m4 uzywane ? (tak średnio)

I co z wielkością salonu ? 309 pociągnie te M4 -ki w 40 m2 ?

A co Byś zaproponował innego ?

Dziękuję bardzo za odpowiedź.

co do samych kolumn jak dla mnie OK ( może troszkę za bardzo zrównana góra ) , ale amplituner będziesz musiał sporo kręcić aby je "rozbujać" , przy cichym słuchaniu i w pokoju 40m2 "zasilacz" może okazać się za słaby

co jak co elektronikę możesz wymienić za jakiś czas , a do kina przydał by się mocny subik , bo na tym amplitunerze nie poskromisz kolumn za mocno ( co innego mocniejszym ampem )

40m szczerze? Duzo! Czy pomieszczenie ma być w calosci naglosnione?

Mam kuchnie z salonem połączoną a zależy mi na dzwięku tylko na kanapie w salonie.

Niestety te Tannoy m4 poszły dziś za 950 zł :-(

Nawiasem mówiąc na allegro totalna pustka w kolumnach może po świętach tak jest ?

gdzie jeszcze szukać używek Tannoy m4, Dali 505, AE evo III ?

Takie są moje poszukiwania, może jeszcze coś polecacie albo ktoś ma coś sensownego do sprzedania ?

Jest jakiś sklep w krakowie z używanymi kolumnami ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.