Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o optymalne ustawienie kolumn

Kevin_007

Rekomendowane odpowiedzi

witam jestem przed remontem i chce już kable od kolumn pochować. Kolumny paradigm 11v7. 70% będę używać do słuchania muzyki 30% do oglądania filmów (według mnie stereo też ma dobre efekty do oglądania filmów) wszelkie koncepcje mile widziane

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-27500-0-30841800-1326553860_thumb.jpg

post-27500-0-34862000-1326553957_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niestety zdalnie nie da się określić najlepszego miejsca dla kolumn/miejsca słuchacza. Dowiedzieć się tego można jedynie wykonując pomiary.

Bez pomiarów pozostają eksperymenty "na ucho" z lepszym lub gorszym skutkiem.

Pozdrawiam.

Kevin,

skoro chcesz stereo używać do oglądania(słuchania) filmów, to nie można ustawić ich nigdzie indziej jak na ścianie przed TV.

Minimum 50cm od ściany. Ze względu na kształt pokoju i drzwi po lewej od TV, nie jest to najlepsze rozwiązanie dla brzmienia.

Ja bym je ustawił na lewej ścianie - stojąc twarzą do TV. Minimum 2-2,5m miedzy kolumnami, 0,7m od ściany. kanapa 3m od kolumn.

Zanim "zakopiesz" kable pojeździj ze sprzętem po pokoju i wszystko samo się wyjaśni.

Kto słucha, nie błądzi...

dobra a rezygnując z oglądania fimów. co byscie zaproponowali

Ja bym je ustawił na lewej ścianie - stojąc twarzą do TV. Minimum 2-2,5m miedzy kolumnami, 0,7m od ściany. kanapa 3m od kolumn.

czekaj nie rozumiem na scianie tej gdzie sie znajduje kanapa to co glosniki miedzy kanapa. jednak rezygnuje z tv liczy sie tylko muzyka

Cześć,

kanapa oczywiście na przeciwległą ścianę obok kominka.

pojeździj z tymi sprzętami i posłuchaj.

Kto słucha, nie błądzi...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.