Skocz do zawartości
IGNORED

problem z Denon'em dvd 2200

Krzych L

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocy,

Kupiłem niedawno denona dvd 2200 (na Allegro, bez gwarancji). Całkiem miły jest to uniwersalny odtwarzacz, ale … Nie czyta mi ponad 35 % płyt Cd (orginlnych). DVD-V i SACD, które mam chodzą bez problemu. Natomiast przy próbie wczytania niektórych płyt CD słychać jak napęd zaczyna szybciej obracać płytą przez moment, potem przerwa i znowu przystępuje do próby odczytu płyty. Po kilku nawrotach pojawia się napis ‘no play’. Problem dotyczy ściśle oznaczonych płyt, przy odtwarzaniu innych nigdy się nie pojawia (płyty nie odtwarzane na denonie na moim wcześniej odtwarzaczu chodziły bez zająknięcia).

Co to może być? Czy jest to tylko kwestia regulacji, czy jakiejś poważniejszej naprawy.

Pomóżcie proSzę,

Pozdrawiam

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

https://www.audiostereo.pl/topic/9084-problem-z-denonem-dvd-2200/

To glupie pewnie, ale: czy cos laczy te plyty, ktorych nie chce odtwarzac? Np. zabezpieczenie przed kopiowaniem?

Bez wzgledu na Twoja odpowiedz uwazam, ze powinienes dazyc do wymiany sprzetu. Jezeli w sklepie sprawdzisz, ze ten model tak ma, to na inny model, w przeciwnym wypadku na ten sam. Wiem, latwo sie mowi...

Alllllllllllleluja!!!!!!!!!,

Zachęcony wypowiedziami na jakimś cudzoziemskim forum, rozebrałem swojego Denona dvd 2200, przeczyściłem laser, dostroiłem pozycję lasera (zupełnie przypadkiem odkryłem jak to się robi w tym modelu), skręciłem Dnona, wyżąłem ścierkę służącą mi do wycierania potu lejącego się obficie z czoła, położyłem trzęsące się ręce na kanapie – no i Denon gra, także wszystkie te płyty, których wcześniej nie grał.

Pozdrawiam

KL

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.