Skocz do zawartości
IGNORED

Schemat Lampizacji DENON DCD-685

kooniuszy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam odtwarzacz DENON DCD-685 i chciałbym go zlampizować. Przeszukałem już mnóstwo postów związanych z lampizacją tego odtwarzacza ,ale nigdzie nie znalazłem żadnego schematu z wykazem elementów. Najbardziej interesowałby mnie schemat lampizacji według McGyver-a. Pisałem do niego ,ale bez odzewu. Więc bardzo Was proszę o wrzucenie sprawdzonych schematów lampizacji do tego odwracacza na E88CC, ECC85 itp.

Z góry bardzo dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/90923-schemat-lampizacji-denon-dcd-685/

Nie wiem jak jest to robione u Mcgyvera, ale schemat SRPP masz w dokumencie Ł. Fikusa ładnie opisany, sprawdzasz jaki DAC siedzi w Denonie, ściągasz datasheet do tego daca i na jego podstawie wiesz jak wyprowadzić sygnał do SRPP.

Są listy w necie odtwarzaczy i daców tam występujących i datasheety do tych daców i tym sposobem można brać sie za lampizacje,po co Ci konkretny schemat do Denona skoro można to sobie samemu rozplanować.

Nie wiem jak jest to robione u Mcgyvera, ale schemat SRPP masz w dokumencie Ł. Fikusa ładnie opisany, sprawdzasz jaki DAC siedzi w Denonie, ściągasz datasheet do tego daca i na jego podstawie wiesz jak wyprowadzić sygnał do SRPP.

Są listy w necie odtwarzaczy i daców tam występujących i datasheety do tych daców i tym sposobem można brać sie za lampizacje,po co Ci konkretny schemat do Denona skoro można to sobie samemu rozplanować.

Dac z mojego Denona to Burr Brown PCM1702. Mam dokumentacje Ł.Fikusa i jak na razie to jedyne co mam. Gdzieś tutaj czytałem że jednak lampizacja Mcgyvera jest lepsza. A co dokładnie lepsze, tego sam nie wiem. Dlatego chciałbym poznać opinie ludzi którzy już bawili się lampizacją na PCM1702 i podali jakiś sprawdzony schemat. Jeżeli chodzi o rozplanowanie to powiem tak, nie jestem zaawansowanym elektronikiem. Jeżeli będę miał konkretny schemat, to ze złożeniem tego w całość dam sobie radę bez problemu. Dokumentacja Fikusa jest dla mnie bardzo czytelna i ze zrobieniem lampizacji według jego przepisu nie będę miał problemu.

Schemat jest ogólny że tak powiem,byleby ładnie zagrało, a warto zastanowić sie nad punktem pracy lampy,zmiana wartości rezystora katodowego o ile sie nie myle, dobór trafa. Takie szlify zmieniają,poprawiają brzmienie.

Ja mam wyjście prądowe z daca i konkretny prąd na anode bo koło 400volt po wyprostowaniu ale 110v z trafa też sie sprawdza i nie ma źle.Trzeba sie uczyć i doświadczać.

Wiecej nie powiem bo sam sie zbytnio nie znam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.