Skocz do zawartości
IGNORED

BPA300 czy 2xTDA7294 - Jaka końcówka mocy pod subwoofer

marlowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Postanowiłem stworzyć 2.1 w jednym pudle.

Póki co zrobiłem stereo 2xLM4780 (2x120W), filtr dolnoprzepustowy (kit AVT 2449) i kupiłem soft start trafo.

Brakuje jeszcze tylko końcówki mocy do subwoofera. Na koniec wykonam auto power on.

No i pytanie do Was - jaki układ do suba radzicie:

1. BPA300 czyli 6xLM4780 (300W)

2. 2xTDA7294 (200W).

Układy różnią się co prawda mocą ale chodzi mi tu o to, który się bardziej nadaje do tego zastosowania?

Warunek - chciałbym wykorzystać do tego trafo, które już mam czyli 600VA, 25V. Czyli po wyprostowaniu +/-37V.

do suba Tda7294 może być (ponoć jest bardziej dynamiczny - subiektywne)

do stereo LM3886 czy syjamskie bliźniaki LM4780 (ma lepsze brzmienie - subiektywne)

osobiście wybrałbym BPA300

W moim subwooferze końcówka na 2x TDA7294 w mostku nieźle sobie radzi nawet z tak wymagającym głośnikiem, jak TangBand WT644F. Warunkiem koniecznym jest to, by głośnik miał 8 ohm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.