Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt na poddaszu

stanek15

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Od kilku lat śledzę fprum ,ale dopiero teraz zdecydowałem się dołączyć do dyskusji.

I na wstępie proszę znacznie bardziej doswiadczonych kolegów o pradę. Wiem, że wątek sprzętu na poddaszu pojaiwł sie kilka razy na forum, ale ciężko jest to złożyć w jedną całość. Dlatgo moje pyteni. W moim domku mam do wyboru dwa pomieszczenia dla mojego sprzętu (Denon PMA 1500 AE, kolumny Audioacademy Mimas II, źródło jakiś starszy Pioneer) tradycyjny "prostokątny" pokój na dole, niestety dość mały bo około 15m2 (5mx3m, wyskokośc około 3,7m) lub znacznie większy na poddaszu, bo około 25 m2 po podłodze, ale niestety z dość dużymi skosami.

Gdzie lepiej ustwaić? Jeżeli na dole to jak, czy kolumny na krotszej czy dłuzszej ścianie.

Z góry dziekuję za jakieś wskazówki.

https://www.audiostereo.pl/topic/91086-sprz%C4%99t-na-poddaszu/

Wybrałbym skosy, z doświadczenia to lepiej jesli są skosy. Nawet ostatnio robilismy odsłuchy z kumplem u którego o niebo lepiej grało na poddaszu w dwóch róznych skosnych pokojach niż w salonie na dole czyli kwadracie ...oczywiście nic nie zastąpi własnych porównań...trza poprostu ponosić sprzęt z dołu na gorę...czysta frajda;)

Tylko faktem jest że pokoje kumpla są dosć "wypełnione" róznymi meblami, kwiatami, tkaninami, nie sa puste, czyli posiadają normalne utroje akustyczne:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.