Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz, Amplituner do monitorów Vifa+AKX

20rafalo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Przyłączam się do tematu. A więc... Interesuje mnie wzmacniacz stereo. Amplitunerów KD miałem już wiele ;P Porównam je teraz ze wzmacniaczem stereo. Szukam czegoś co zagra nieco lepiej od Yamahy RX-V800. Interesuje mnie firma Yamaha - pokochałem ich brzmienie. Wymagania- dźwięk ma być naturalny, nie męczący - jak przystało na Yamahę ;) Bardziej stawiam na jakość niż na moc - 2x 60wat wystarczy z zapasem mocy. Wyjście sygnałowe na subwoofer obowiązkowo ;P Kolumny to DIY - Vifa DX25 + STX AKX. Źródłem jest komputer + pliki .flac. Kwota jaką chcę przeznaczyć to ~700zł - może coś używanego się wyrwie ;P Oczywiście inne firmy też wchodzą w grę - z tego co patrzyłem - sensownej Yamahy w tej cenie nie dostanę. Z góry dzięki...

Jakieś konkretne modele?....

Czym konkretnie różni się YAMAHA RX-V1500 RDS od RX-V800, oprócz tego że pierwsza ma wyjścia na 7 kolumn, jest jakaś różnica w jakości, czy to ta sama półka?

Yamaha DSP-AX761 VS w/w jako nowszy model ma lepszą jakość? Pomijam HDMI i wszystkie "bajery"

za 7 stowek moze i kupisz cos sensownego ale kompa ? jaki ma to sens ?

za 7 stowek moze creeka 4330, nad 352 ..

poczytaj o dobrej karcie dźwiękowej i DAC, wtedy przynajmniej źródło będzie przyzwoite

poczytaj o dobrej karcie dźwiękowej i DAC, wtedy przynajmniej źródło będzie przyzwoite

Nie muszę czytać, gdyż dobrze o tym wiem - E-MU tracker pre chyba wystarczy?

Panowie macie jeszcze jakieś propozycje? Bo z tych na allegro nie widzę.

Nie ukrywam, że na wyglądzie też mi zależy - żeby to nie był jakiś "archaiczny sprzęt" z lat 70-tych - fakt niektóre są dobre, ale z nowszych też coś się znajdzie

Jak jest odnośnie porównania yamahy 800 i 1500?

• 1 rok później...

Czym konkretnie różni się YAMAHA RX-V1500 RDS od RX-V800, oprócz tego że pierwsza ma wyjścia na 7 kolumn, jest jakaś różnica w jakości, czy to ta sama półka?

Stary temat ale odświeżam.

Czy doprawdy nikt nie wie czym się różnią dwa powyższe modele? Czy jest jakaś dostrzegalna różnica w brzmieniu tych dwóch klocków. Jeśli komuś nie zależy na bajerach, kodekach, autokalibracji itp to czy jest sens dopłacać do V1500?

Mam taki głupawy nick, bo osiemnaście lat temu zapomniałem loginu i hasła pod jakim się pierwotnie zarejestrowałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.