Skocz do zawartości
IGNORED

komputer + 2 amplitunery = 4 głośniki ?

Allah

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam dwa amplitunery. Jeden z kolumnami 50 WAT, drugi z kolumnami 15 WAT. I mam zamiar do komputera podłączyć w jeden wtyk do karty muzycznej amplituner z tymi mocniejszymi kolumnami jako tył i w drugi wtyk ten słabszy jako kolumny bliższe. Czy ta kombinacja spowoduje, że będzie to działało? Nie spali się coś przypadkiem?

Allah

Widze, ze bardzo podobnie myslimy. Zastanawiam sie nad identyczna konfiguracja juz jakis czas. Kryje w sobie jak zapewne wiesz wiele zalet. Nie boj sie - podlaczaj! Wszystko bedzie dobrze.

A co ma sie stać? Chyba, że Twoim uszom. Podłącz i zamelduj, jak z uszami. Domyślam się dlaczego słabsze mają iść na przód. Będą stały bardzo, bardzo blisko. I z tym w praktyce może być największy problem. Stoję przed tym samym ale choć na półce za plecami jakieś tyły by się zmieściły, to mnie to nie kusi. Mam uraz do kwadro. Nic z tego nie rozumiałem kiedyś i dalej nic nie rozumiem :-(((

Jeśli Ci się powiedzie, to będzie przełom w audio. Napiszesz parę artykułów, książkę, a potem kupisz sobie porządny zestaw stereo :-)))

Bladego pojecia nie mam co chcesz Allah uzyskac, ale jezeli inuicja mnie nie myli to podlacz tak: karta muzyczna do 1 amplitunera, ktory ma wyjscie tape-out, z tegoz wyjscia do wejscia drugiego amplitunera.

??????????????????????????

No dość. Jeśli masz kartę 4.1 to jeden amplituner do wyjścia na przednie głośniki, drugi do wyjścia na tylne. Jeśli masz karte stereo to... No - co chcesz osiągnąć? Ale można i tu nawet. Potrzebny jest amplituner lub wzmacniacz kwadro. Wystarczy jeden. Choćby Radmor. Nazywa sie to pseudokwadrofonia i z sygnalu stereo (dwukanałowego) robi sie kwadro (czterokanałowy). Zdarzaja się też takie dziwactwa jak ten wzmacniacz z Allegro.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Spójrz na zdjęcie tylnej ścianki. Do wyjścia surround jak się domyślam trzeba podpiąć wzmacniacz...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 tygodnie później...

Żeby nie zaśmiecać forum do dorzucę moje zapytanie do tego tematu.

Chciałbym, abyście mi doradzili: jak rozmieścić w/w kolumny w tym pomieszczeniu? Dzięki za pomoc

[obrazekLUKASZ-141952_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Żeby nie zaśmiecać forum do dorzucę moje zapytanie do tego tematu.

Chciałbym, abyście mi doradzili: jak rozmieścić w/w kolumny w tym pomieszczeniu? Dzięki za pomoc

[obrazekLUKASZ-141953_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.