Skocz do zawartości
IGNORED

Karta dźwiękowa PC

kalliber

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Użytkowników .

Chciałbym kupić kartę dźwiękową , która oferuje dźwięk czysty , którego to można słuchać godzinami . Już miałem kupić AudioTrak Prodigy HD2 Advance DE , ale tam chyba nie ma wejścia na mikrofon ;/

Prosiłbym o jakieś wskazówki co do kupna . Cena jaką mam zamiar przeznaczyć to 700 zł . Creative raczej nie mile widziany .

https://www.audiostereo.pl/topic/91427-karta-d%C5%BAwi%C4%99kowa-pc/

Nie ma, jest tylko line-in. A Twoja integra nie działa? Mógłbyś wykorzystać wejście mikrofonowe z integry a grać po Audiotraku.

E-mu0404 lub droższe. Zostawiłem w kącie cd i przetworniki.Jednak dobry wzmacniacz i głośniki konieczne.

Nie ma, jest tylko line-in. A Twoja integra nie działa? Mógłbyś wykorzystać wejście mikrofonowe z integry a grać po Audiotraku.

Moja integra działa , ale sterowniki do niej są tak tragiczne , że mimo wgrania dostarczonych razem z płytą główną sterowników czy też najnowszych ze strony producenta wywala mi co jakiś czas "Nieprawidłowy sterownik DirectSound ." Problem pojawia się gdy w panelu Via włączę korektor graficzny , bez gra tragicznie , a włączam żeby minimalnie podnieść tony wyższe .

W sumie jeśli MIC działałby przez Integre , a reszta przez AT to chyba się zdecyduję . Gitarka na pewno zagra lepiej niż z integy , a to już duży + :)

E-mu0404 lub droższe. Zostawiłem w kącie cd i przetworniki.Jednak dobry wzmacniacz i głośniki konieczne.

Obecnie kolumny jakie posiadam , własnej roboty są na głośnikach Dynaudio i złożenie kosztowało mnie koło 2400 zł za jedną kolumnę (pod względem elektro.)

Wzmacniacz nie najgorszy , ale niedługo mam zamiar powitać w domu pewnie model ze stajni Sansui , który kosztuje w okolicach 4-5 ts.

Z CD grało piknie , dopóki nie urwałem taśmy od lasera :) (przypadek , gdy się człowiek cieszy to diabeł się cieszy :)

A i najważniejsze to muszę otworzyć jednostkę i zobaczyć co mam wolne , bo właśnie sobie uświadomiłem , że mam włożone 2 karty graficzne i najważniejsze jedna karta zajmuje 2 sloty ;/

Zamówiłem sobie już AudioTraka , trudno mikrofon będzie z integry . 390 zł za AT , resztę przeznaczę na jego podrasowanie ;) Wymiana OPAMP-ów i może jakieś lepsze kondy .

Dzięki za pomoc .

Gość glubisz

(Konto usunięte)

A nie wiecie przypadkiem czy te EMU (a już najlepiej 1616 pcmcia) mają już sterowniki pod Windows 7?

Na polskich forach nic sensownego nie znalazłem , na zagranicznych w początkowych postach wpisy o problemach ze sterownikami w 7 , późniejsze posty wskazywały rozwiązania . Powinny być . Ale zawsze możesz zapytać producenta , lub poprosić sprzedającego na allegro o udzielenie informacji .

Wybrałem Audiotraka bo patrzyłem też pod względem budowy , zastosowania elementów elektronicznych i ich jakości . Nie powiem , że kierowałem się też możliwością modyfikacji :)

Dziekuje. Od dłużeszego czasu przymierzam się na tą karte;)

Nie ma za co , ale dal świętego spokoju radzę zasięgnąć opinii sprzedającego lub producenta .

Nawet taki zwykły sprzedający z allegro powinien wiedzieć trochę o sprzęcie jaki sprzedaje , chodź nie zawsze musi tak być .

btw Kupując system 7 x64 sprzedający sam wciskał mi na siłę 32 bit (bo dużo z nim kłopotów , sterowniki itp. ) zapytałem po co posiada go na stanie to zmienił kolor , a powiedziałem , że kiedyś było to samo jak była przesiadka z Win 98 na XP .

Lepiej sprawdzić dokładnie , bo trochę pieniędzy na tą 1616 trzeba wyłożyć .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.