Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny 5.1 lub 5.0 plus ampli do 3.2 tys. proszę o pomoc...

czesiek85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich !!

Jestem totalnym laikiem w sprawach tego typu...do tej pory jadę słuchając muzyki na Logitechach x-530 podłączonych pod PCta..lecz zapragnąłem czegoś o wiele lepszego...na swoje widzimisię mam przeznaczone 3,2 tys lecz nie miałbym nic przeciwko temu żeby wydał mniej..chodzi mi o pomoc w zakupie głośników 5.0 albo 5.1 z amplitunerem..Zestaw ma być podpięty pod TV z dekoderem HD, komputer PC i może DVD jak mi kasy zostanie z tych 3.2 tys...myśle o kolumnach:

Koda CV-65F/C/S + SW-1000 v.2 zestaw za 1800

lub o

Wharfedale Diamond HCP 5.0 zestaw za 1500

do tego jakiś amplituner - lecz na tym się w ogóle nie znam...

myślałem o HK avr 155 1,1 tys lub o denonie avr 612b 1,5 tys.

proszę doradzcie coś...może macie jakieś inne sugestie?

zestaw ma być głównie do muzyki (rock, ciężki rock, troche jazzu i bluesa) oraz filmów...

pokój 22 metry

czy jakość dźwięku z kompa nie będzie zależna od jakości karty dźwiękowej...?

Mogę Ci odpowiedziec na ostatnie pytanie, dźwięk bedzie uzależniony od jakości karty dźwiękowej jesli wybierzesz połączenie analogowe, w przypadku optyka całym dźwiękiem zajmuje się ampli.

• 2 tygodnie później...

poczytałem trochę o quadral quintas 5000 i stwierdzam że chyba do nich jestem najbardziej przekonany, są na necie za 1,4 tys...do tego chciałbym dobrać amplituner z jakimś tanim blureyem...chodzi mi głównie o odtwarzanie płyt dvd z mp3...fundusze maximum zwiekszam do 3,5 tys

zastanawiam się nad ampli:

Harmanem avr 156

Yamahą rx-v471

Denonem 1612...

Który z nich będzię najbardziej odpowiedni do zestawu ??

i jakie blu rey ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.