Skocz do zawartości
IGNORED

Music Hall seria 15.2

Grendel2012

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam okazje za stosunkowo dobre pieniądze zakupić wspomnianego Music Halla. Zanim jednak wyruszę dość daleko by go posłuchać chciałbym się dowiedzieć nieco na jego temat.

Jeśli ktoś posiada ten sprzęt, to proszę o info do jakich kolumn go podłączył i generalnie jak to chodzi.

Czy brzmieniowo można go porównać do Nada?

Czy pasuje do muzy w stylu Pink Floyd, Led Zeppelin, David Sylvian, Dead Can Dance, Depeche Mode i do bardziej akustycznych wykonawców?

Rzadki to sprzęt w sklepach, stąd moje zapytania.

Proszę o informacje. Dzięki. Fabian.

https://www.audiostereo.pl/topic/91471-music-hall-seria-152/

Music Hall a15.2 to dobre urządzenie, jednak do Twoich gatunków muzycznych koniecznie posłuchaj także wzmacniacza NAD. Wyboru jednak musisz dokonać sam po odsluchach.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 2 miesiące później...

Nada odsłuchałem i podoba mi się, natomiast jestem jeszcze ciekaw tego Music Halla. Jakie z reguły dobiera się do niego kolumny w zakresie cenowym 1500-3000 złotych? Czy Music Hall brzmi podobnie do Nada, a jeśli nie, to czym się różnią? Nie wiem czy jest sens wybierać się na odsłuch bo musiałbym przejechać trochę kilometrów, po prostu nie wiem czy warto.

Nie tak dawno szukałem jakiegoś wzmacniacza, który by miał zastąpić mojego ówczesnego NAD'a c350 i słuchałem Music Hall'a A35.2. Następnie z ciekawości podłączyłem A 15.2. Sporo gorszy od A35.2 i od NAD'a c350 też ale trzeba wziąć pod uwagę, że c350 kosztował kiedyś ponad 2000zł. Ja swojego NAD'a sprzedałem za 700zł a był w prawie idealnym stanie. Jak chcesz wydać na A 15.2 więcej niż 600zł to uważam, że nie warto. Podczas odsłuchów A15.2 kiepsko nagłaśniał duże pomieszczenie, potencjometr był odkręcany powyżej godziny 12, dynamika słabiutka, ale za to wokale były bardzo przyjemne, takie spokojne i kojące. A 15.2 stanowił dobrą przerwę w słuchaniu A35.2 i c350:) Nie wiem za ile możesz kupić A 15.2 ale dla mnie nie jest on więcej wart niż np. ONKYO 9511, który jest bardzo funkcjonalny i można go łatwo nabyć w dobrej cenie (ja dałem 400zł parę lat temu). Zostawiłem sobie jedną sztukę 9511 z sentymentu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.