Skocz do zawartości
IGNORED

Wieża TECHNICS SH-DV250

siwusek130

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!!!

Mam do was prośbę, a właściwie to proszę was o pomoc w sprawie wieży technics. Kupiłem około miesiąca temu wieże technics SH-DV250 tylko ma jeden mankament, wieża po pogłośnieniu powyżej 60% automatycznie się wyłącza, nie wiem czym jest to spowodowane. Proszę podpowiedzcie mi co mam zrobić

Serdecznie Pozdrawiam i proszę o pomoc!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/91534-wie%C5%BCa-technics-sh-dv250/
Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Witam wszystkich!!!

Mam do was prośbę, a właściwie to proszę was o pomoc w sprawie wieży technics. Kupiłem około miesiąca temu wieże technics SH-DV250 tylko ma jeden mankament, wieża po pogłośnieniu powyżej 60% automatycznie się wyłącza, nie wiem czym jest to spowodowane. Proszę podpowiedzcie mi co mam zrobić

Nie krzyczeć, grać ciszej, zmniejszyć sygnał wyjściowy z komputera, udać się do serwisu.

GM

P.S. Ale już wiesz, że o nic nie pytasz?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Witam wszystkich!!!

Czy kolumny są od tej wieży czy słuchasz na innych?

Zastosowanie innych o niskiej np impedencji kolumn,trudnych do napędzenia

może skutkować przegrzewaniem wzmacniacza doprowadzając tym samym do jego wyłączenia

Trzeba też zadbać o dobrą wentylację wzmacniacza,nie wciskac go w szczelnie otuloną półkę.

Więc tak. Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem "wykrzyknikami". Wieża nie przegrzewa się. Reaguje tak, nawet przy pierwszym włączeniu(gdy jest zimna). Kolumny są od wieży technics EH750.

Podpowiedziano mi że to prawdopodobnie za sprawą wentylatora, nie sprawdzałem czy działa, może jest zepsuty gdyż, nie słyszałem aby się uruchamiał. Może to być spowodowane wentylatorem?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Odłącz wszystkie okablowanie jakie tam masz,oczyść przedmuchaj wejścia,podłącz uważnie ponownie + - zgodnie,wentylator powinien załączać się dopiero przy wyższej temperaturze,nie od razu po włączeniu wieży.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.