Skocz do zawartości
IGNORED

Wkladka Excel ES-28, pomocy

eskwadrat

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zamienilem tego nieznanego mi Excela na nowego Shure 97 ale obie wkladki graja tak samo. Gramofon jest podpiety do Yamaha A-S500 + JBL4312E.

Co jest z tym Excel-28?

Sent from my SGH-T989 using Tapatalk

Nie uogólniajmy 97 ki.Pisałem wczesniej że trzeba rozrózniac stara M97HE i wspólczesną M97XE(meksykańską )

Ta ostatnia gra faktycznie kiepsko.Natomiast 97 by Shure Inc USA to brzmieniowo prawie V15-IV

Masz rację ricon. Generalnie produkty Made In Mexico nie można porównywać ze "starym" Shurem. Niemniej eskwadrat napisał "nowego Shure'a" więc nie sądzę by była to produkcja amerykańska.

Dzieki panowie za informacje. Tak ten Shure to wersja 97xE i zostanie zwrocona do sklepu. Tak czulem ze za $60 kryje sie jakis haczyk bo pamietam dwa lata temu hE chodzily za ponad stowe.

Pytanie. Czy kiepska jakosc wersji xE wynika ze stylusa czy korpusu wkladki? Bo mozna czasem kupic oryginalnego stylusa HE za nieduze pieniadze. Jest nawet jeden rodzynek na eBay za $20 nie wiem tylko czy to ma sens jesli meksykanski korpus jest kiepski.

Czy macie jakas opinie n.t. temat?

Wow...wymontowalem meksykanskiego Szczura 75 i zamienilem go z powrotem na tego Excela 28 i uszom nie wierze bo plyty brzmia lepiej. Tak czy siak dzieki za cenne uwagi a szczur wraca do sklepu zas moj patefon oczekuje AT 440 zobaczymy co z tego wyniknie. Na razie nuty podaje nieznana 28-semka. Pozdr

Dostałem wreszcie AT 440, założyłem i nie mogę uwierzyć własnym uszom. To po prostu REWELACJA! Na dodatek moje 30-letnie winyle brzmią dokładnie tak samo jak je słyszałem wtedy kiedy je grałem pierwszy raz, szok. Jak powiedział poeta:

"I was blind but now I can see"

Dzieki serdeczne za wszystkie uwagi i rady. Szacunek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.