Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner do 1500-1600zł

leopard33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, rozglądam się za amplitunerem dla brata do kwoty 1500-1600zł, co zaproponowalibyście do tej kwoty?

Ampli będzie napędzał póki co satelity Paradigm Cinema 90v.2 i centralny Paradigm CC-110v.2

Co sądzicie o Marantz NR1402 / NR1601 ?? Osobiście mam SR5003 i jestem z niego bardzo zadowolony.

Jeszcze jedna ważna sprawa, amplituner mus być jak najpłytszy, ograniczone miejsce na regale.

https://www.audiostereo.pl/topic/91670-amplituner-do-1500-1600z%C5%82/

SR5003 jest gleboki , jak do racka w szafe 19'' :)

Te nowe Marantze , hmm czy ja wiem , wrazenie plastiku.

Moze cos uzywanego a sensownego ? Na Alle... jest np. Yamaha RX-V663 , bardzo uniwersalny , przyzwoite noty - i to nawet w stereo albo Sony STR-DA50ES tez tam.

Z nowych Onkyo 608. 509 Yamaha 667 jesli chodzi o Marantza faktycznie bardzo dobre wyjscie. Dzwiek w plaskich NR jest nieco plytszy od wyskich SR jednak roznierz godne polecenia. Mysle ze jak sluchales i miales Marantza to jednak jego dzwiek bedzie ci najbardziej odpowiadal

Mam SR5003 i jestem z niego bardzo zadowolony, napędza mi Paradigmy Monitor 9v.1 i na prawdę daje sobie z nimi radę, do tego stopnia że nie używam woofera, co prawda pomieszczenie ma tylko 16m ale kolumny mają "kopa".

NR wydaje mi się ciekawą propozycją, zwłaszcza jeśli chodzi o gabaryty ale nie wiedziałem czego się spodziewać po dźwięku.

Jeśli chodzi o używki raczej nie bierzemy pod uwagę, oczywiście można trafić sprzęt za dobre pieniądze w dobrym stanie ale również można się naciąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.