Skocz do zawartości
IGNORED

Classe + accuphase

fedol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o sugestie w sprawie doboru okablowania i kolumn. Mam odtwarzacz CD Classe CDP.5 i wzmacniacz accuphase P-260. Połączone mam to pasywką ze względu na kłopot z doborem przedwzmacniacza który za małe pieniądze nie psuł by dźwięku. Ten układ z pasywką na razie w pełni mnie zadowala. Kłopot mam kolumnami i kabelkami. Na kolumny chciałbym przeznaczyć do 6 tys. zł na kabelki około 2,5 tys. Zdaje sobie sprawę, że można przeznaczyć dużo większe kwoty. Na dzień dzisiejszy miałem możliwość posłuchać A.R.T Moderny 8 i kabelki z bydgoskiej firmy Albedo BLUE i Monolith. Ogromnie spodobały mi się kolumny A.R.Ty i kabel Monolith cena natomiast już mniej (polska rzeczywistość ekonomiczna i żona) Czy w tych kwotach które wymieniłem jest możliwość poszukać coś naprawdę dobrze brzmiące nawet z drugiej ręki. Pokój ma 35m słucham bardzo cicho z reguły są to akustyczne zespoły i małe składy. Proszę o propozycję z waszej strony.

https://www.audiostereo.pl/topic/91673-classe-accuphase/

odpuszczając wszelakie używki w kolumnach to podłączyć nie zaszkodzi harpii mini amstaff. może wcelujesz.

kabli możesz nakupić używanych.

zacznij tanio ale muzykalnie. np kimber 8pr. wydatek żaden a będziesz potem mógł bawić się z kablami przez pol roku.

8pr ma mnóstwo wad aleee , jest szlachetny, ot tyle,i aż tyle.

możesz tez kolumny jbl ls 80 naprawdę warto podłączyć. a z używanych to może żeby było egzotycznie jakieś snele z późnych lat........

chociaż stare dobre to chyba nie kolumny...ale szkoły rożne tutaj sommmm.

https://www.audiostereo.pl/topic/91673-classe-accuphase/#findComment-2395344
  • 1 miesiąc później...

Być może ten mój post zda się psu na budę (po miesiącu od pytania ) ale w mojej ocenie warto wziąć pod uwagę wyroby polskiej manufaktury Studio 16 hertz, a w szczególności kolumny Minas Anor. Mam integrę Accu E-303X i z ww Minasami dżwięk był wybitny. Twoja końcówka ma ( przypuszczam) podobną sygnaturę brzmienia.

https://www.audiostereo.pl/topic/91673-classe-accuphase/#findComment-2430405

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.