Skocz do zawartości
IGNORED

HDMI w amplitunerze?

fpaprocki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pozwoliłem sobie podłączyć się do tematu i zapytać o pewną sprawę...z góry przepraszam za moją niewiedzę...mam świadomość, że pytanie będzie pewnie bardzo proste dla "będących w temacie"...

Otóż chciałem prosić o pomoc - jak podłączyć odtwarzacz Blu-ray + amplituner (Pioneer vsx-418) + tv (Sony Bravia)? Niedługo planuje zakupić właśnie odtwarzacz Blu-ray (będzie to chyba LG BD 660) i chciałbym go podłączyć przez HDMI, tylko że amplituner nie ma takiego wejścia i musiałbym podłączyć to HDMI chyba od razu do tv...problem w tym, że chcę aby dźwięk obsługiwał ten amplituner....no więc jak to zrobić? Dodam, że chcę zrobić tak, żebym mógł obsługiwać dźwięk 5.1 (filmy) w jak najlepszej jakości...

pozdrawiam

Od strony nr 9 są pokazane możliwości podłączenia tego Pioneera

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moja propozycja:

1* podłączyć LG do TV używając HDMI; dźwięk z TV do Pioneera używając złącza COAXIAL lub OPTICAL (w zależności jakie wyście posiada TV) albo...

2* podłączyć LG do TV używając HDMI; dźwięk bezpośrednio z LG do Pioneera używając COAXIAL

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.