Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe do 4000 zł

Tomek_28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.Proszę o porady w sprawie zakupu kina domowego.Pokój ma wymiary 3x4m.Do kina będzie podłączony telewizor Philips 32PW9551,tuner satelitarny Ferguson HF-8900 HD oraz konsola ps3.Kino będzie służyć w 70% do filmów i 30% do muzyki.

Oto moje typy:

Amplituner: Onkyo TX-NR609 ok.1900zł

Kolumny: Jamo S608 HCS3+SUB250 ok.2500zł

lub

Jamo S606 HCS3+SUB210 ok.2000zł

A teraz kilka pytań:

Czy nie lepiej najpierw zainwestować w blue-ray(oszczędność lasera w ps3 i więcej funkcji)kosztem suba,czy zostać przy ps3 a kupić suba?

Jak by się sprawował taki zestaw bez suba?

Jak się zmieścić w 4000zł,czy między Jamo 606,a Jamo 608 jest duża różnica w dżwięku?

Na 70% jestem zdecydowany na taki zestaw,ale może przekonacie mnie do innego amplitunera i kolumn.

Proszę o podpowiedzi.Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/92131-kino-domowe-do-4000-z%C5%82/

Witam kolegę...ja mam podobny dylemat...tylko troszkę mniej pieniędzy tak o 500 zł...troche ostatnio siedzę na necie i czytam..wybrałem kolumny Quadral Quintas 5000 (ze wzg na mniejsze rozmiary, ale tez i dobre opinie) oraz ampli Yamahy rx-v671 do tego blu rey Lg bd 660...zestaw bez suba..jeszcze co prawda nie kupiłem ale mój wybór padnie raczej na ten zestawik...

Witam forumowiczów.Proszę o porady w sprawie zakupu kina domowego.Pokój ma wymiary 3x4m.Do kina będzie podłączony telewizor Philips 32PW9551,tuner satelitarny Ferguson HF-8900 HD oraz konsola ps3.Kino będzie służyć w 70% do filmów i 30% do muzyki.

Oto moje typy:

Amplituner: Onkyo TX-NR609 ok.1900zł

Kolumny: Jamo S608 HCS3+SUB250 ok.2500zł

lub

Jamo S606 HCS3+SUB210 ok.2000zł

A teraz kilka pytań:

Czy nie lepiej najpierw zainwestować w blue-ray(oszczędność lasera w ps3 i więcej funkcji)kosztem suba,czy zostać przy ps3 a kupić suba?

Jak by się sprawował taki zestaw bez suba?

Jak się zmieścić w 4000zł,czy między Jamo 606,a Jamo 608 jest duża różnica w dżwięku?

Na 70% jestem zdecydowany na taki zestaw,ale może przekonacie mnie do innego amplitunera i kolumn.

Proszę o podpowiedzi.Pozdrawiam

Zastanawiam się teraz nad Amplituner ONKYO TX-NR609 + Zestaw kolumn QUADRAL QUINTAS 5000.

Co myślicie o takim zestawie.Posiada ktoś taki?

Witaj,

biorąc pod uwagę przeznaczony budżet oraz wielkość pomieszczenia odsłuchowego, zwróciłbym Twoją uwagę na amplituner Onkyo TX-NR609 lub Denon AVR-1912. W kwestii kolumn odradzam Ci Jamo S 608 HCS3 (zbyt duże kolumny do 12m2), pozostań spokojnie przy Jamo S 606 HCS3 wspomaganych subwooferem Jamo Sub 210. Ewentualnie jako alternatywa zaproponowałbym Ci system na kolumnach Pylon Audio Pearl Front / Center / Sat - w tym przypadku możesz liczyć się z wyższą jakością muzyki/koncertów.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.