Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki 2.0 +2.1

arek94

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym podłączyć do mojego komputera dodatkowe głośniki 2.1.

W obecnej chwili używam głośniczków 2.0 Geniusa SP-HF 1800 podłączonych do zewnętrznej karty dzwiękowej Sound Balster X-Fi 5.1 pro.

Karta wymieniona wyżej jest ustawiona w windows-ie jako główna, lecz pozostała mi jeszcze zintegrowana. I tutaj się zastanawiam czy owe głośniki 2.1 moge podłączyć do integry aby graly razem z zewnętrzną napędzającą 2.0

https://www.audiostereo.pl/topic/92230-g%C5%82o%C5%9Bniki-20-21/

Jemu chyba bardziej chodziło o to, że chciałby podłączyć zestaw 2.0 na integrze, a 2.1 na Sound Blasterze i to wszystko miałoby działać razem ;)

Na odwrót, 2.0 podłączone są do zewnętrznej , a chcę dodatkowo podlączyć do integry 2.1.

I miało by to wszystko grać jednocześnie :)

raczej musisz podłączyć to do jednej dźwiękówki/najlepiej do X-Fi/ (przód i tył) w ukł. 4.0/4.1

Niestety jest mały problem, otóż karta X-Fi ma tylko jedno wejście na jacka i nie mogę podłączyć 2 par głośników ,chyba że bym miał przejściówke (wolał bym uniknąć tego rozwiązania gdyż nie chcę specialnie jej kupywać). Pozatym Sound Blaster obsługuje tylko w układzie 2.0/2.1 i 5.1

Dlatego chciałem wykorzystać integre aby obie karty pracowały na ustawieniach 2.0/2.1.

jeśli karta wygląda tak to można podłączyć

fea4_zoom.jpg

kwestia tylko czy w sterownikach da się ustawić 4/4.1 (w X-Fi Music się da)

wątpię by 2 niezależne dźwiękówki działałyby normalnie/jednocześnie pod windowsem /poza tym nie będzie "wirtualizacji dźwięku przestrzennego"-CMSS-3D(w stereo przy x-fi)/-oczywiście jeśli oczekujesz dźwięku przestrzennego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.