Skocz do zawartości
IGNORED

DIY-owcy jak robicie obudowy

wrath

Rekomendowane odpowiedzi

Jako tfurca(;-)) wszelakich ustrojstw gracjacych stoje przed odwiecznym wyzwaniem: zrób pan obudowe. i w związku z tym zapytuje sie was jak robicie obudowy (np do wzmacniaczy) i skąd bierzecie materiały.

Ja od nie wiem kiedy szukam miejsca gdzie mozna dorwac blache aluminiowa2mm 20cm x 100cm i wszedzie spotykam sie z problemem ''kup pan caly arkusz bo sie nam nie oplaca" podobnie z plaskownikami alu(lub cu) 1cmx5cm "nie ma sprawy ile pan chce palet" itd itp

jezeli ktos posiada informacje na ww temat pomozcie

jezeli ktos posiada na zbyciu ww materialy gotow jestem tytulowac go moim personalnym zbawca przez rok i niedziel 6. moge w zamian wyzbyc sie pieknych(moim zdaniem) stalowych galek 3cm do potencjometrow toczonych stalowych

i niech slodowy bedzie z nami

https://www.audiostereo.pl/topic/9226-diy-owcy-jak-robicie-obudowy/

metale kolorowe "KAFRA"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

posiadają piłę taśmową i ucieli mi plasterki gr. 13mm z wałka 120mm z mosiądzu.

Ukryta Zawartość

Tak, obudowa to bardzo poważny problem. Ja jestem z Lublina. Byłem w Tabalu, ale za dużo tam nie załatwiłęm. Maja tam niby ścinki kwasówki i zapraponowali, że mogą mi je oddać, ale ja nie mam narzędzi. Polecili mi za to firmę CZECH. Nie pamiętam jaka to ulica, ale w internecie mają gdzieś stronę. Zrobili mi cały panel przedni i tylni do mojej obudowy. Gadna polecenia jest też firma Armel z Gliwic. Gatowe i w miarę tanie obudowy wysyłkowo. Przysłali mi nawet katalog.

Witam

W niedługim czasie bedę miał dostęp do człowieka z grawerem komputerowym -będzie więc mozliwość wykonywania jakichś frontów w aluminium , w akrylu itp - napisów , otworów wszelkich kształtów i takie tam rózne . Jak będę znał dokładne szczegóły nie omieszkam powiadomić

pozdrawiam

hieh hieh bylem w tabalu, jak ktos ma potrzebe polecam - mila obsluga i nikt nie robi wielkich oczu. po pierwsze tna na wymiar wszystko blachy tez a po za tym nie ma obowiazku kupowania calych arkuszy czy calych profili, a i w scinkach mozna poprzebierac szkoda ze bez rabatu. Niestety nie tna w sobote wiec bede musial walczyc sam z molekularna struktura dlugokrysztalowa aluminium ;-)

plan jest krotki cmtrowa blacha fronf i tyl spod blacha stalowa (zeby mocen bylo) i wierzch z boczkami blacha alu 1 mm docelowo na 2cmkolcach stalowych gala od glosnosci stal 3cm x 3cm (jak ktos potrzebuje to mam pare na zbyciu) napisy raczej drukowane nie rawerowane ale ktowie?

wymiary (planowane) 30 glbokosc 20 szerokos 8 wysokosc (w srodu gainclone) w miare mozliwosci zamieszcze zdjecia itd. dzxy dla wszystkich

pozdrowka

-----> kafka

galeczki stalowe walec 2,8 cm srednicy, 3 cm dlugosci matowe, ale da sie wypolerowac (papier 1000 + wiertarka) otwor pod oske potencjometru 6mm (idealnie wchodzi telpod ;-) )

5 sztuk na zbyciu. cena???? czekam na propozycje (moze jakies fety na wymiane???)

• 3 lata później...

Witam - jestem z Hrubieszowa - zrobiłem sobie swego czasu obudowę lecz z blachy stalowej i chciałbym ją ocynkować - gdzie można to zrobić - jeśli ktoś jest z zamościa, chełma, lublina, świdnika i wie - proszę o o pomoc - Łukasz.

8815lukas, 19 Sty 2008, 18:55

>Witam - jestem z Hrubieszowa - zrobiłem sobie swego czasu obudowę lecz z blachy stalowej i

>chciałbym ją ocynkować - gdzie można to zrobić - jeśli ktoś jest z zamościa, chełma, lublina,

>świdnika i wie - proszę o o pomoc - Łukasz.

Zadzwoń do tej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub do tej firmy:http://www.wolco.com.pl/

Może Ci pomogą

Pozdrawiam,

Michał

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.