Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w naprawie Harman Kardon PM 665VXi

danieleszczak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i przepraszam jak nie ten dział, posiadam wzmacniacz jak w temacie niestety przełączniki nieco szwankują, pryskałem je preparatem polecanym na forum typu kontakt ale nie pomogło więc postanowiłem je wymienić tylko nie wiem na jakie bo nie mogę znaleźć jakie to są a z serwisówki za dużo się nie dowiedziałem.

Pierwsze to wszystkie przełączniki na pcb6 (sw7, sw5, sw4) i na pcb5 sw1. Proszę o pomoc i ewentualne namiary gdzie można kupić takie przełączniki.

Był to kontakt S i rozebrałem obudowę dookoła i pryskałem w dziurki przełączników tak że wylewało się dookoła a potem nimi pstrykałem żeby je rozruszać, a szwankują w sensie że nie za każdym razem się przełączą a jak się przełączą to potrafi grać jeden kanał ciszej na zmianę raz prawy raz lewy. Akurat ten przełącznik pre out/ main in działa dobrze.

Spryskałem jeszcze raz wszystkie guziki i obie PCB kontaktem S a a potem kontaktem U i nic nie pomogło a nawet się pogorszyło. Zostaje wymiana tych guzików i tego przełącznika. Wie ktoś jakie to są?

Mam ten wzmacniacz i jak go kupiłem miał takie same objawy. Trzeba rozebrać WSZYSTKIE przełączniki, wypolerować srebrzone styki, a na końcu nasmarować je lekko (ja używam smaru teflonowego). Wzmacniacz za to odwdzięczy się pięknym brzmieniem. Warto też sprawdzić elektrolity na PCB stopni napięciowych końcówki mocy.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.