Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw 2.1 do komputera do 1000zł (edifier, bose...)

spong

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteś ich dystrybutorem?

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

pare forumowiczy juz takie bzdury wymyslalo ale mialem edifiery juz w niemczech zaczym byly wogule w polsce czyli zeby twoje pytanie odpowiedziec NIE ale ale chyba w Polsce jestem jedyny na forum ktory o nich pisze. Powod jest latwy:

Sa dobre i tylko troche drozsze niz inne systemy ale sa nie znane i po to chyba forum jest zeby wlasnie poznac rozne mozliwosci i produkty.

Tak samo moglbym ciebie zapytac jestes handlarzem BOSE?

Tak, tylko zapytałem z ciekawości, nie bierz tego do siebie. Po prostu nie polecasz nic innego niż Edifiery, ja rozumiem bronisz marki, bo nie jest ona popularna i chcesz ją zpopularyzować. Dla mnie po prostu zestaw komputerowych kolumn multimedialnych musi być po prostu kompaktowy i dobrze brzmieć, jeśli bedę chciał coś normalnego to wybiore przecież typowe stereo. Dlatego tak się trochę czepiam niektórych zestawów, które są albo zbyt odpustowe albo zbyt wielkie jak na multimedialny zestaw użytkowy. Edifier tu musi popracować, i to dość mocno.

Ps. Wiem co jest w środku Bose, bo był tu o tym wątek. Sporo know-how firmy. ;)

Ps2. Żeby nie było że tak się czepiam Edifiera, to tu pozytywna ich recenzja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

znam wiele marek i wiem dokladnie jak brzmia bo moja praca wymaga tego ze jestem z 10 razy w roku na targach audio w calej europie i wiem po prostu ze edifier robi dobre glosniki. Wiadomo nie sa najlepsi ale za te ceny to sa naprawde bardzo dobre rozwiazania.

Jak bedziesz mial okazje w Polsce to posluchaj sobie zestawow jak C3 czy S530 a nawet S730 i zobaczysz jaki dzwiek sie z tych glosnikow wydostaje. W innych firmach musialbys nieraz przeplacic i to niezle zeby miec ten sam dzwiek.

A jak chodzi nawet o S2000 to jest to dla mnie zestaw lepszy niz wiekszosc zestawow za 3000zl i nawet wiecej.

Słuchałem tylko S530. Jak dla mnie BC3 są lepsze. Choć to moja subiektywna opinia. Jestem ciekaw ich zestawów 2.0. Z tymi gorzej o odsłuch.

no wlasnie ja tez zawsze mowie ze to jest moje subjektywne odczucie dzwieku kazdy ma inne no i dobrze bo bysmy mieli tylko tak samo grajace glosniki.

Dla mnie naprzyklad S530D o wiele lepiej gra niz BC3 i ma wiecej mozliwosci przynajmniej jak chodzi o podlaczenia.

Poza tym dla mnie Bose juz z tego punktu widzenia umarl ze nie daja jakichkolwiek informacji technicznych a wiem dokladnie dlaczego i ze sami mowia ze szumy w tle sa normalne i klient musi to zaakceptowac. I to przy cenach nieraz 15.000zl czy wiecej sorry ale dla mnie to nie jest fair uslyszec taka wypowiedz od tak wielkiej firmy. Dlatego BOSE= buy other sound equipment!!!

Czyli juz wiem że nie kupił byś lampki, nawet tej drogiej, bo szumi. ;)

• 1 rok później...

witam po długiej nieobecności ale teraz mogę śmiało powiedzieć, że Bose companion 5 rządzą! grają rewelacyjnie jak na takie maleństwa a jeśli chodzi o system to pod win 8 działają nie wiedzieć czemu nie chciały grać pod 7. Szczerze polecam jak ktoś ma podobne dylematy co ja miałem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.