Skocz do zawartości
IGNORED

zmarł Jacek Kuroń

parmenides

Rekomendowane odpowiedzi

Jedyny socjalista z przekonania :-)

I tacy byli dla Nich najgorsi - podobnie działo się z Goździkiem który miał mniej siły i szczęścia przez co skończył gdzieś na końcu kraju jako rybak.

A prezydent i gnidy z sld nazywają dzisiaj Kuronia "wzorem". Jakiś czas temu ich koledzy kazali go więzić i lać pałkami jak wielu z KORu więc słowa takie budzą mój niesmak. Kolejny przykład na to jak wygląda obecna "lewica".

Chyba dobrze że nie ma prawdziwej lewicy. Dalej musielibyśmy zmagać się z kolejkami i brakiem wszystkiego :-)

Kuroń

To najlepszy przykład na to że każdą ideę można bydłem zniszczyć a tylko nieliczni są czyści.

O nich warto pamiętać. Na resztę można pluć bo ich metod powielać nie powinniśmy.

nawet do rymu

grafomania

srania

...

Ten kubełek jadu powyżej to jak rozumiem także ku pamięci Jacka Kuronia???

cyt. "Ich koledzy z SLD" - wśród nich mogą być również koledzy Jacka Kuronia (przez jakiś czas byli w tej samej partii). Może dlatego go chwalą, że okazał się prawdziwym socjalistą i porządnym człowiekiem.

I raczej nie walczył tylko o "pełne pułki" - prędzej już o "pełne" zatrudnienie (a z tym na razie jest gorzej).

Co się w tym roku dzieje??? Po kolei odchodzą ludzie-symbole z czasów mojej młodości. Ludzie wilecy, którzy - wydalało by się - będą na tym świecie wiecznie. I chyba faktycznie będą...

I raczej nie pojawia się nikt w zamian...

Qubric, błagam, oszczędź sobie dyskusji w tym wątku.

• Redaktorzy

Straciliśmy kogoś bardzo ważnego. I tylko zastanawiam się dlaczego zdanie, które przyszło mi do głowy - że bez niego Polska nie byłaby taka jak teraz - a niewątpliwie nie byłaby - wydaje mi się obraźliwe... Nawet człowiek wielkiego formatu często jest bezsilny, zwłaszcza gdy niewielu go wspiera. Jednak z drugiej strony, Kuroniowi to nie przeszkadzało w działaniu. Było to człowiek twardy, oby takich było więcej w przyszłości.

jozwa>> ,,że bez niego Polska nie byłaby taka jak teraz - a niewątpliwie nie byłaby - wydaje mi się obraźliwe'' --- chyba nie jest obraźliwe, bo myslę, że właśnie że na Polskę składają się właśnie ludzie; na lepszą Polskę - lepsi ludzie, tacy jak Jacek Kuroń.

Także nie myślę, że jesteśmy AŻ tak podzielenie. Bo my Polacy po prosty jesteśmy większymi indywidualistami i dajemy swobodniej temu wyraz niż inne nacje. Nie! nie uważam też, że w istocie jesteśmy tak zawistni; zobaczcie jak trudno nam wyperswadować wolność narodową i osobistą... inne nacje już dawno się poddawały (chylę czoło przed Kurdami, jak ktoś to niedawno powiedział, że oni nie mieli szczęścia, tak jak Polacy, że jednocześnie padły ich zaborcy: i Irak i Turcja i Iran).

Pozdrawiam Was.

• Redaktorzy

No nie wiem, jak z tą wolnością - szacunek dla wolności osobistej w Polsce kończy się bardzo często w momencie, kiedy chodzi o czyją inną wolność. Z tym też Kuroń walczył.

>Franki

Oj jesteśmy jesteśmy. Patrz ankietę wygrał Gierek, Samoobrona i LPR wysoko, sprawa Kuklińskiego, żadnego przedstawiciela rządu nie było!!! Musi nastąpić zmiana pokoleniowa, aby to wszystko znormalniało.

Sorry, nie chciałbym, aby to znów wywołało jałową dyskusję.

dla wszytkich którzy mogą i chcą pożegnać Kuronia informacja: pozegnanie Jacka Kuronia rozpocznie uroczystą mszą polową jutro o 12.00 w Parku Żeromskiego przy pl Wilsona w Warszawie. Kondukt żałobny przejdzie z pl Wilsona i o 15.00 na Cmentarzu Wojskowym na Powązkach w Alei Zasłuzonych rozpoczną się uroczystości pogrzebowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.