Skocz do zawartości
IGNORED

DAC'i fabryczne vs chińskie kity z ebay.

Zdzislav

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem chińskiego dac'a w formie kitu z ebay. Czy ktoś miał możliwość słuchania takich cudów? I porównania brzmienia ze stacjonarnymi odtwarzaczami cd i z gotowymi dac'ami?

Zastanawiają mnie np te:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Albo coś innego.

Jak myślicie, dobry to pomysł??:) W takim przypadku unikam możliwości zużycia sie soczewki, czy jakiejś mechanicznej części. Nie stac mnie na nowe cd, które zadowoli moje ucho. Używki to zawsze ryzyko, że nie pogra za długo. Po zakupie takiego kitu wsadzam płytke do fajnej obudowy i podłączam jako taki transport. Jakiegoś soniacza, pionieera albo dvd goldmunda w wersji dla ubogich :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Witam. Poszukuje taniego DAC'a, może być polutowane PCB, albo nawet lepiej jeśli będzie to kit do złożenia bo tak chyba taniej. Ostatnio na ebay'u zaczęło pojawiać się sporo takich kitów.Stwierdziłem, że budowa od podstaw to właściwie podobne koszty, więc wolałbym coś gotowego. Do tego przesyłka często jest darmowa. Zależy mi na USB i dobrej jakości w formacie zwykłego CD-Audio, bo to 99% mojej kolekcji. Fajnie gdyby odtwarzał gęstsze formaty, ale nie jest to takim priorytetem jak cena. Czym się kierować w wyborze? Na jakich układach powinien być zbudowany? Co ogólnie sądzicie o tej chińszczyźnie? Pozdrawiam.

Zamawiałem już kity e ebay T-ampów. Jakość wykonania i podzespoły- Klasa. Jeśli chodzi dźwięk- też było dobrze, ale nie spodziewajcie się że dac za- powiedzmy 100 USD będzie grał jak Meitner.

Oczywiście, że cudów raczej nie będzie. Ma to grać poprawnie. Obecnie nie mam żadnego źródła dźwięku, nie licząc integry w pececie. DAC ma współpracować z Alixem 3D2 na linuxie, czyli samodzielnym odtwarzaczem plików FLAC/MP3 + Uniamp + kolumny na Usherach 8945a i 9950. Nie wiem po prostu czym się kierować w wyborze, a wybór jest duży.

Polecam firmę S.M.S.L. robią gotowe DAC na dobrych podzespołach i solidnej ładnej obudowie. cena w granicach 350 zł z wysyłką.

Polecam wątek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie próbowałem to i nie polecam, ale w niskiej cenie to zobacz np. takie

Ukryta Zawartość

są jeszcze inne, np. przeszukaj forum

może ktoś to ma i napisze jakieś info,

ja tak tylko piszę bo przymierzam się do konwertera Monitor 03 USD dla mojego DAC

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.