Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak Mt-3 i lampy

staryender

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

niecały rok temu kupiłem zestaw audio a w tym wzmacniacz lampowy Xindak Mt-3.

Mam prośbę o doradzenie mi w takiej kwestii:

- od wczoraj pojawiły mi się w lewym głośniku trzaski, stuki itp. Po krótkiej diagnostyce jestem przekonany, że jest to wina lamp we wzmacniaczu bo gdy pozamieniałem lampy stronami to i trzaski przeszły do przeciwnej kolumny.

A moja prośba jest następująca: czy możecie mi doradzić jakie lampy kupić na wymianę do tego wzmacniacza? Jakiej firmy będą najlepsze?

https://www.audiostereo.pl/topic/92662-xindak-mt-3-i-lampy/

To i tak nieźle jak chińskie el34 wytrzymały prawie rok.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak miałem wzmacniacz na el34 to były tam el34 RFT i to są lampy godne polecenia. Poluj na nie na alle... tam można je w miarę tanio wyrwać. Piszę w miarę tanio, bo ceny na eBayu czasem osiągają granice absurdu. Dobre i wytrzymałe.

Pozdrawiam,

Paweł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Wczoraj wieczorem trzaski bardzo się nasiliły po czym zniknęły prawie zupełnie i teraz przynajmniej mogę przyjemnie słuchać muzyki ale lampy i tak zamierzam wymienić.

Czy coś złego może się stać ze wzmacniaczem gdy słucha się muzyki na takich nie do końca sprawnych lampach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.