Skocz do zawartości
IGNORED

DLNA w Denon DBP-1611UD

krokodajl

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z odtwarzaczem blu ray Denon DBP-1611UD? Generalnie chodzi mi o odtwarzanie plików video poprzez sieć. Jak to wygląda? Generalnie przez pewien czas większość materiałów odtwarzać będę w ten sposób i wolałbym wiedzieć jak odtwarzacz będzie wywiązywać się z tego zadania. Ewentualnie mam plan B - Dune HD Max, ale generalnie wolałbym Denona, chyba (przynajmniej wg opinii w necie) jest lepszy.

A jeszcze jedno, otrzymuję sprzeczne informacje w sprawie obługi formatu FLAC przez ten odtwarzacz - jak to właściwie z nim jest?

pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/92694-dlna-w-denon-dbp-1611ud/

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z odtwarzaczem blu ray Denon DBP-1611UD? Generalnie chodzi mi o odtwarzanie plików video poprzez sieć. Jak to wygląda? Generalnie przez pewien czas większość materiałów odtwarzać będę w ten sposób i wolałbym wiedzieć jak odtwarzacz będzie wywiązywać się z tego zadania. Ewentualnie mam plan B - Dune HD Max, ale generalnie wolałbym Denona, chyba (przynajmniej wg opinii w necie) jest lepszy.

A jeszcze jedno, otrzymuję sprzeczne informacje w sprawie obługi formatu FLAC przez ten odtwarzacz - jak to właściwie z nim jest?

pozdr.

Niestety DBP-1611UD nie odtwarza formatu FLAC. Nie obsługuje też "polskich czcionek" w napisach.

• 2 lata później...

W kwestii DLNA to DBP-1611UD odtwarza tylko format mp3, avi, jpg.

Mam dysk sieciowy i wspomniany odtwarzacz .

Jaki optymalny będzie format muzyki aby ten odtwarzacz to czytał z dysku po DLNA ?

Mam dysk sieciowy i wspomniany odtwarzacz .

Jak masz nas'a Synology to w opcjach możesz włączyć konwertowanie w locie z flac do wav. Jak nie masz - poszukaj w sieci, inne serwery czasem też to potrafią tylko trzeba pogrzebać w ustawieniach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.