Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do PC/Odtwarzacza/TV aktywne do pokoju 15m^2.

z3ro

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem właśnie na etapie modernizacji mojego sprzętu i szukam głośników w cenie około 1000zł przeznaczonych głównie do słuchania muzyki, okazjonalnie do obejżenia jakiegoś filmu, źródłem dźwięku będzie karta dźwiękowa to prodigy 7.1 HIfi od audiotraka oraz Cowon J3. Muzyka którą słucham to głównie rock/metal i trochę jazzu w tym sporo post rocka który brzmieniami gitar lubi zamulić głośniki (patrz Russian Circles). Pokój jak mówiłem ma około 13m^2 (4.5m x 3m) głośniki miałyby być umieszczone na wąskiej ścianie. Zastanawiałem się też nad jakimiś monitorami aktywnymi ale totalnie się na tym nie znam, więc proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Do bliskiego pola polecam Behringer Truth B3030A do dalekiego B3031A. Te głośniki mają dużą możliwość korekcji dźwięku także można łatwo je dostosować do warunków panujących w pomieszczeniu.

hmmm... trochę dużo.te beringery kosztują a będzie to raczej dalszy odsłuch powyżej 3m ponieważ do komputera raczej używam słuchawek. Wyczytałem że dobre monitory to Alesis M1 Active MK2 oraz jeden z użytkowników tego forum napisał że warto rozejrzeć się za używanym KEF KIT 100 który aktualnie jest na allegro za 1100zł. AAA no i jeszcze jak się do tego mają takie zabawki jak microlab solo 6c i 7c i czy napewno jest mi potrzebny sub.

Odświeżam temat, mógłby ktoś odpowiedzieć na moje poprzednie pytanie i chciałbym jeszcze zapytać o ewentualną pomoc w rozmieszczeniu tych głośników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.